PK veldlopen te Zottegem – jeugdverslag

Onder het motto van “hoe meer modder, hoe beter we crossen” trokken 24 Riemse jeugdige Vikings naar het heuvelachtige Zottegem. Gezien het vroege startschot van de eerste wedstrijden, moesten we bovendien ook nog vroeg uit bed. Bij het betreden van het terrein beseffen we direct dat ons vermoeden waarheid zal worden: dit wordt een zware moddercross! Gelukkig was ook onze tent in Zottegem geraakt. Waren de voeten nat, konden we het hoofd toch droog houden. Bedankt An en Christoph Mathieu om deze keer Liesbeth en Maarten Van Acker af te lossen als “tentsjouwers van dienst”.

Klokslag om 11h00 weerklinkt het eerste startschot. Bij de jongste benjamins meisjes vinden we deze keer geen Riemse atletes terug. Helena Keymolen en Alessia Sesay startten een vijftal minuten later in een groep van 54 atletes. Helena nestelt zich met haar 9de plaats knap in de top 10. Alessia snelt even later als 51e met een glimlach over de meet. 
Ook bij de jongste benjamins jongens geen Riemse atleten. Charles Van Daele, Thor Van Acker en Rune Mathieu tonen bij de “grote” jongens wat ze in hun mars hebben. Charles strandt nog net in de top 10 (10e). Thor en Rune finishen knap als 35e en 40e op 60 deelnemers.

Ondertussen staan de pupillen dames al te trappelen van ongeduld. Alessandra Vermote (22e) en Arlieke Welvaert (43e) starten samen in de eerste reeks. Reeds van bij de opwarming was het duidelijk dat deze meisjes wel houden van een zware moddercross.
De pupillen heren toonden even later ook hun Viking-temperament. Liefst 3 X op het hoogste schavotje. Lars Van der Leene wordt provinciaal kampioen bij de jongens 2009. Even later betreedt Louis Van Daele eveneens het hoogste trapje. Miro De Smet, volgt netjes in de top 10 en finisht als 8e. Jarre Verstraete, nog wat met vermoeide benen na een griepje de afgelopen week, komt als 35e van 63 atleten over de meet. Even later mogen de 4 jongens nog eens samen op het podium als winnaars van de klassementsbeker.

De tijd gaat snel voorbij… Zonder dat we het beseffen zijn de jongste miniemen dames gestart. Tussen de 48 deelneemsters, 3 vertrouwde namen: Louisa De Kesel eindigt knap als 10e. Gevolgd door Britte Muylaert, die een héél sterke wedstrijd loopt (29e). En even later ook een knappe prestatie van Lore Van De Velde (36e).
De tweedejaars miniemen dames starten met 36. Onze 4 ervaren dames genieten van hun modderbad…Ilona Potie (13e) wordt op de voet gevolgd door tweelingzus Alyssa (18e). Even daarop komt Jana Van der Leene (23e) over de streep, gevolgd door Bauke Verstraete (33e).

De miniemen jongens zijn met z’n zevenen. Jenne Verhasselt en Ryan Van Gelder blijven in elkaars buurt. In de eerste reeks staan 56 atleten aan de start. Jenne en Ryan verdedigen knap onze Riemse kleuren en finishen respectievelijk als 51e en 52e.
In de tweede reeks starten 46 crossers waaronder 4 stoere Viking mannen. In de top 10 vinden we Xander Sesselle terug (6e) en Jules Van Daele (10e). Het terrein ligt er ondertussen steeds zwaarder bij maar dat houdt Tibo Welvaert (26e) en Xylian Meyvaert (39e) niet tegen.

Een welgemeende bravo en eindeloos respect voor onze 24 stoere jeugdatleten die aan dit PK deel namen. Bedankt aan allen voor jullie inzet en Rieme weer mooi op de atletiekkaart te zetten!
Benieuwd wat dat gaat geven volgende week in Maldegem…

Stephanie De Rijcke

Een gedachte over “PK veldlopen te Zottegem – jeugdverslag”

Reacties zijn gesloten.