20 Januari 2019: KVV Cadetten & Scholieren Indoor

Dubbel Vlaams kampioen Bjarne Moreau met trotse trainer Glenn Coene

Terwijl een grote delegatie Riemse atleten de winterkou trotseerden op de veldloop in Maldegem, trokken 7 geselecteerde atleten naar het Vlaams Kampioenschap in de Topsporthal te Gent. Ja 7 atleten, eigenlijk zouden er 8 moeten geweest zijn, maar scholiere en sprintsters Stephanie Van Hyfte viel deze week uit met een spierscheur in de kuit en moet enkele weken rusten. We wensen haar dan ook alle beterschap toe. Maar 7 atleten, wat voor A.S.Rieme zeker niet slecht is, als je weet dat er jaren waren dat we geen of misschien maar 2 atleten hadden op het Vlaamse Kampioenschap. Alle 7 gemotiveerd en bereid het beste van zichzelf te geven. Ik geef jullie dan met plezier een overzicht van de geleverde prestaties.

Lina Baeke
De 1ste jaars cadet en atlete van Kim had op het Pk haar 1ste 800m indoor gelopen en deze was al direct goed of zich te selecteren voor het Vlaams Kampioenschap. Lina vocht een mooie strijd uit met de atlete van MACW, en liep een heel degelijke wedstrijd. Zo werd ze 2de in haar reeks in een tijd van 2.36.91 en dat is een serieuze verbetering van haar persoonlijk record want dat stond op 2.41.57. Lina behaalde de 8ste plaats op 15 deelnemers. Proficiat Lina en doe vooral zo verder!

Rune Baeke
Ja inderdaad de broer van Lina, had zich ook geselecteerd voor de 800m en dat bij de scholieren Heren. Rune had er van in het begin zin in en dat zag je ook aan zijn manier van lopen. Hij trok de wedstrijd volledig naar zijn hand en wist uiteindelijk zijn reeks te winnen in een tijd van 2.07.41. Met deze tijd blijf hij iets boven zijn persoonlijk record, maar toch een verdienstelijke tijd om trots op te zijn. Hij behaalde de 9de plaats op 17 deelnemers. Proficiat met je deelname en doe zo verder.

Yorben De Rubbel
Yorben had zich ook geselecteerd voor de 800m en zat in dezelfde reeks van Rune. Yorben had er ook zin in en bij de versnelling van Rune, ging hij gewoon mee. Op het einde moest hij toch een gaatje laten maar werd nog knap derde in een nieuw persoonlijk record van 2.09.89. Bijna een verbetering van 1seconde. Yorben werd in totaal 12de op 17 deelnemers. Sterk gelopen Yorben en doe vooral zo verder: Proficiat met je deelname

Anton Schelfout.
Net als Rune en Yorben deed Anton ook mee aan de 800m en zat hij ook in dezelfde reeks als zijn clubmakkers. Anton liep een goede wedstrijd en met een tijd van 2.12.08 bleef hij 1 seconde boven zijn persoonlijk record. Anton behaalde de 14 plaats op 17 deelnemers. Proficiat met je deelname en doe zo verder.

Thimon Van Herrewege
Thimon was de 4de atleet die meedeed aan de 800m bij de scholieren maar zat in de 2de reeks als enige Riemenaar, ook de reeks waar de winnaar uitkwam. Thimon had blijkbaar een mindere dag en dat zag je ook aan zijn wedstrijd. Hij bleef achteraan lopen en eindigde in een tijd van 2.07.80: Dit is een heel stuk boven zijn persoonlijk outdoorrecord. Maar wel maar 2sec van zijn indoorrecord. Thimon voelde zich ook niet helemaal lekker dus dat kan er ook iets mee te maken hebben. Kop op Thimon, je hebt mogen meedoen met de beste van Vlaanderen en dit is op zich ook al een prestatie: Thimon werd 10de op 17 deelnemers: Proficiat met je deelname.

Thomas Van Herreweghe
Thomas had op het PK 14 dagen geleden getoond dat hij er terug staat en dat toonde hij met 2 keer zijn eigen persoonlijk record te verbeteren. De bronzen medaille op de 60m was vandaag geselecteerd voor terug de 60m & de 200m. In de reeksen van de 60m liep Thomas een degelijke wedstrijd en eindigde in een tijd van 7.43. Nu waren er 5 reeksen en wetende dat de best 8ste tijden naar de finale mogen. Dan begint het rekenwerk. Thomas had de 8ste tijd maar samen met nog een atleet van Looise. Bij deze wordt er dan gekeken naar de duizendsten en daarbij was Thomas een paar duizendsten sneller en dat leverde hem het ticket op voor de finale. Een dikke OEF bij Thomas, trainer en supporters. Gemotiveerd door die finale plaats toonde Thomas wat hij nog waard was en dat leverde hem een 6de plaats op in een nieuw persoonlijk record van 7.36. Dikke proficiat Thomas met je prestatie en deelname; Doe vooral zo verder!

Maar Thomas zijn honger was nog niet gestild en wilde bewijzen dat hij nog rapper kon lopen en dat mocht hij dan laten zien in de rechtstreekse finale van de 200m. Thomas startte in de 5de van 6 reeksen in baan 4 en vertrok als een pijl in een boog. Hij was goed op weg naar reekswinst maar werd op het einde toch nog ingehaald. Jammer maar zijn tijd van 23.35 was terug een verbetering van zijn persoonlijk record, dit stond op 23.62. Thomas werd met die tijd toch knap 7de op 28 deelnemers. Terug dikke proficiat en doe zo verder!

Bjarne Moreau
Onze kersverse provinciaal kampioen op de 60m & de 200m was net als zijn trainingspartner Thomas ook geselecteerd voor de 60m & de 200m. Bjarne die begin deze week nog wat ziekjes was maar gelukkig hersteld was vandaag gekomen of te tonen dat die provinciaalse titels meer dan verdiend waren. Iedereen hoopte dat hij de lijn kon doortrekken en Vlaams kampioen worden. Dit was niet alleen de droom van Bjarne, maar ook stiekem van de trainer en supporters. En Bjarne zou vandaag nog maar eens bewijzen wat voor top atleet hij is. In de reeksen van de 60m die hij makkelijk won in een tijd van 7.20 was al direct goed voor de beste tijd van de dag en een ticket voor de finale. In die finale, samen met zijn kameraad Thomas ging hij eens tonen wie hij was. Ondertussen was de hartslag van de trainer terug de hoogte ingesprongen en ik denk dat er nog wat meer grijze haren op het hoofd zijn bijgekomen ook. Man wat een finale: Bjarne schoot als een raket naar voor en gaf die voorsprong niet meet uit handen. Hij kwam als 1ste over meet in een nieuw persoonlijk record van 7.13. Zo na de provinciale titel op de 60m had hij nu ook de Vlaamse titel beet. Sterke prestatie en dikke proficiat.

Maar net zoals Thomas moest het beste nog komen, de 200m. We wisten dat het een spannende finale ging worden en we hoopten allemaal op een podiumplaats en liefst op het hoogste schavotje. Nu moest hij het opnemen tegen Wout Bex, die eerder deze maand een tijd van 22.56 had gelopen, wetende dat Bjarne zijn beste 22.96 is. Nu in de allerlaatste reeks van de dag startte hij in baan 6. Trainer Glenn had hem de raad gegeven om volle bak te starten en dat de andere maar moesten proberen hem in te halen. En Bjarne deed wat van hem verwacht werd, hij vertrok en liet de rest achter zich, alleen in de laatste bocht kwam die dekselse Wout nog even opzetten maar dat ging Bjarne niet laten gebeuren, die titel zou voor hem zijn en niemand anders. Met zijn laatste krachten perste hij er nog een eindsprint uit om uiteindelijk letterlijk als 1ste over de finish te duiken. En dit beste atletiekvrienden in een nieuw persoonlijk record van 22.74. De zenuwen sprongen letterlijk uit mijn vel als ik naar de wedstrijd keek, maar het gevoel achteraf van blijdschap maakte mij als trainer één van de meest trotse personen van dit moment. Nog nooit had ik een Vlaams kampioen onder mijn vleugels en ik ben Bjarne daar dan ook heel dankbaar voor dat hij zo een prestatie neerzette. Dik verdiend die 2de gouden medaille en nu gaan we werken naar het BK toe begin maart.

Ik dank alle atleten met hun geleverde prestatie en we mogen trots zijn op de 2 gouden medailles die we vandaag behaald hebben.
Ik dank collega Kim voor de steun en begeleiding en vooral de supporters voor de aanmoedigingen, want zonder supporters zou het maar een saaie boel zijn.

Ik ben naar huis gegaan als een trotse trainer en met een gevoel om te koesteren. Dit is waar wij als trainer naar streven en voor leven.

Glenn Coene

 

 

Een gedachte over “20 Januari 2019: KVV Cadetten & Scholieren Indoor”

  1. Alweer topprestaties van het sprintteam, team Xavier en de atleten van Kim. Pure propaganda voor geel/blauw.

Reacties zijn gesloten.