Veldloop te Maldegem – 20/01 – jeugdverslag

8 pupillen klaar voor hun wedstrijd!

Met 32 jeugdatleten waren we goed vertegenwoordigd op deze veldloop te Maldegem. Dit keer geen modder en geen regen, wel een eerder bevroren omloop doorheen het Sint-Annapark. We noteerde 3 podiumplaatsen en een hele reeks andere knappe prestaties!

Al vroeg stonden onze allerjongste atleetjes, onze kangoeroes, klaar voor hun wedstrijd. Ze schoten er als een pijl vandoor en werden beloond met een mooie prijs aan de aankomst. Elise, Nimke, Maité en Seb waren hier onze dappere krijgers.

Bij de eerstejaars benjamins meisjes streed Maud De Pauw voor een mooi plaatsje. Luid aangemoedigd werd ze knap 12e (27). Even later startten 35 tweedejaars. Helena Keymolen klasseerde zich als eerste RIEM-atlete op stek 14. Ook Febe Degrande liep een verdienstelijke wedstrijd en werd hiervoor beloond met een 25e plaats. Met 30 atleetjes werden de eerstejaars jongens het veld ingestuurd. Mooi halverwege greep Max Vereecke naar een 16e plaats. Stan Haegeman liep in een mooi tempo zijn wedstrijd uit als 29e. 3 moedige Vikings zagen we even later een puike wedstrijd lopen. Charles Van Daele startte niet te snel maar schoof telkens op om als 6e over de meet te lopen. Tybe Maes-44 en Matisse West-45 liepen bijna gelijktijdig over de meet.

Onze eerstejaars pupillen meisjes hadden er duidelijk zin in! Al tijdens de opwarming zat de sfeer er goed in. Met z’n vijven togen ze naar de startlijn. Ze namen allen een goede start. Alessandra Vermote vocht zich naar een bijzonder knappe 10e stek. Even later verscheen Gien Haegeman in de laatste rechte lijn. Zij eindigde als 15e net voor Marthe De Pauw. Ook Joline Traest liep als 20e een verdienstelijke wedstrijd. Briek De Baere was onze enige vertegenwoordiger bij de eerstejaars jongens. Hij genoot van zijn wedstrijd en besloot als 34e. Bij de tweedejaars snelde Louis Van Daele meteen naar de kop van de wedstrijd om die positie niet meer af te staan. Hij bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit om net als een week eerder op het PK in Zottegem, op het bovenste podiumtrapje plaats te nemen. Yoni Moureau werd mooi 43e.

Even later konden we alweer een podiumplaats noteren. Louisa De Kesel nestelde zich in een kopgroepje bestaande uit 4 atletes. De posities wisselden voortdurend. Na een bijzonder spannende laatste rechte lijn werd Louisa knap 2e. Ook Lore Van De Velde kende een sterke dag. Zij greep met haar 9e stek nog mooi een top 10-plaats. Britte Muylaert/23e en Flore Sermijn/24e zorgden mee voor een sterke collectieve prestatie. Bij de tweedejaars verraste Hasse Heynssens met een heel verdienstelijke 7e plaats en werd Kiara Moens dan weer goed 16e. Bij de jongens miniemen vinden we telkens 3 RIEM-atleten terug. Bij de eerstejaars klasseerde Helder De Baere zich met een 6e plaats als eerste clubgenoot. Jenne Verhasselt-27e en Ryan Van Gelder-29e genieten keer op keer van hun wedstrijd en maakten al een mooie vooruitgang! Podiumplaats nummer 3 kwam er bij de 2e jaars jongens. In een kopgroep van 4 volgde Xander Sesselle attent het snelle tempo. Opnieuw bleken de laatste honderden meters de belangrijkste. Xander mocht zo het brons op de hals. Ook Tibo Welvaert liep erg sterk en werd 5e. Xylian Meyvaert mocht tevreden zijn met zijn 11e plaats.