Veldloop Maldegem vanaf cadet

Zondag 20 januari werd voor de 28ste keer de veldloop van ACME op gang geschoten in het prachtige Sint-Anna park te Maldegem. Meerdere zonnestralen deden ons genieten van mooie en vaak hoogstaande prestaties van onze Vikingen. Vooral de licht lopende omloop zorgde ervoor dat de “niet modderduivels” aan hun trekken kwamen. Niet minder dan 7 medailles werden door onze Vikingen in de wacht gesleept. Het contrast van omloop met vorige week in Zottegem kon niet groter zijn. We kunnen ons echter niet van de indruk ontdoen dat de opkomst eerder mager was. Daar heeft de te volle atletiekkalender veel mee te maken.

Maar dit lieten onze Riemse atletiek fanaten niet aan hun hart komen. Het feit dat onze club vanaf cadet het grootste aantal deelnemers in het veld bracht stemde ons tot tevredenheid.

Dina De Saedeleer geniet van haar wedstrijd en loopt naar een mooie 8ste stek bij de cad meisjes.

Bij de cadetten dames mochten we al meteen juichen met 2 podiumplaatsen van Lisa Van Bossche en Julie Ornelis. Lisa toonde dat ze op zo’n parcours outstandig is en dit leverde haar de 2de overwinning op dit seizoen. En wat gezegd van Julie Ornelis. Zij mocht voor de tweede maal dit seizoen het podium bestijgen als derde, en of ze tevreden was met die derde plaats!!! Op de 5de plaats zagen we Lise Mussely een mooie wedstrijd afwerken, terwijl Dina De Saedeleer haar in haar sas voelde op de licht lopende omloop. Ze werd knap 8ste. (12)

Bij de cadetten heren zag men terug een heel attente Daan Bostyn. Tijdens de race was hij niet uit de top 3 weg te slaan. Het zag er lang naar uit dat het een 2de plaats ging worden , maar Daan perste er in het zicht van de meet nog een subliem spurtje uit en kon nog net het zegegebaar maken. Voor Daan was het al zijn 5de overwinning!!! Proficiat. Kilian Moens kennen we van zijn gedreven inzet en deed het weer bijzonder goed als 11de. Robbe De Jonghe deelde zijn wedstrijd goed in en werd 21ste. Zonder meer zijn beste wedstrijd van het seizoen. Terwijl Ferre Danschutter nog een iemand achter zich hield als 27ste. Goed gedaan! (28)

Geen Riemse scholieren meisjes aan de start dus keken we uit naar de Scholieren jongens. Hier was de bezetting 50% Riems . Joren De Wispelaere die aan een fantastisch seizoen bezig is deed het net als op het PK zeer goed. Joren moest enkel in de provinciale kampioen zijn meerdere erkennen en werd mooi 2de. Fiebe Hutsebaut was nooit zo dicht bij het podium en strandde op een verdienstelijke 4de plaats. Niels van Landeghem en Niels Van Bossche bleven niet ver uit elkaars buurt, liepen mijn inziens goed op hun waarde als 6de en 7de. (8)

Dan werden de junioren-senioren en masters dames op gang geschoten. Ook hier met voorsprong de grootse opkomst van AS Rieme.

Katrijn Vande Riviere was torenhoog favoriet, en ze stelde ons niet teleur. Praktisch van bij het startschot nam ze de leiding en bouwde haar voorsprong stelselmatig uit en stak met ruime voorsprong haar 2de veldloopzege van het seizoen op zak. Sterk hoor!!! Lien Langeraert loopt momenteel ook een dijk van een crossseizoen en haalde voor de 2de maal deze winter de top 5. Nu werd het een knappe 4de plaats. Ooit geraak je nog op het podium Lien!!!

Als 6de zagen we Katrijn Van Hoecke , (weliswaar niet aangesloten maar wel met Riems bloed) die een sterke wedstrijd afhaspelde. Sarina Balcaen bleef lang in het spoor van Katrijn en moest de laatste ronde een 2 tal plaatsen toegeven als 8ste. Ellen De Wever die nog steeds meer geniet van haar Marathon in Valencia dan van het veldlopen verweerde zich kranig als 10de. Melissa Balcaen genoot tussen het masters gezelschap van haar wedstrijd en werd 11de (11)

Bij de masters dames zagen we 4 Vikingen. Dit keer was Nathalie Van Hoorebeke onze beste vrouw als 8ste, op korte afstand gevolgd door Marijke Van Bossche en Yelva Leune als 9de en 10de . Dat Nathalie, Marijke en Yelva aan elkaar gewaagd zijn leerde ons de uitslag waar ze maar 5” van elkaar over de meet gingen. Iets verder zagen we Sophie Buysse als 17de (19). Zij had reeds in de voormiddag de RunBike in Eeklo achter de kiezen en dit liet zich uiteraard gevoelen. Sophie eindigde daar samen met Joke De Vos op een mooie derde plaats. In diezelfde RunBike werden onze Linda Hermans en Petra Bruggeman als winnaar gelauwerd.

Bij de Junioren heren liep een steeds verbeterende Brecht Neyt een sterke wedstrijd. Ook al had Brecht zich genesteld in een groepje masters en 1 junior die iets beter waren of hem. Hij volgde zolang mogelijk en dit bracht hem ook voor de eerste maal in zijn veldloopcarrière op het podium als derde. (4)

Misschien wel de spannendste wedstrijd van de namiddag zagen we bij de masters heren. Hier tekende Xavier Rondas voor. Hier in Maldegem vond Xavier een omloop dat op zijn lijf geschreven stond. En… vooral door de goede prestaties van zijn poulains met een handvol medailles wou hij niet onder doen. Het werd een boeiende strijd en nu moest de provinciale kampioen Patrick Van Peteghem van ZA wel de duimen leggen tegen onze Xavier die meer dan verdiend de overwinning op zak stak. Als 10de zagen we David Moens zijn wedstrijd verwerken. David die nog steeds geplaagd word door een helende kwetsuur mocht tevreden zijn van zijn wedstrijd. Jackie Van Ryssel liep goed verdeeld zijn wedstrijd en werd 12de. Kersverse vader Lieven Van Bossche had er ook zin in en werd 17de. Matti Buysse  niet aangesloten maar met Riemse roets werd 18de. Eric Claus verweerde zich kranig en werd 30ste (35).

Als laatste reeks van de namiddag werden de senioren heren opgang gebracht. Amper 10 deelnemers , verspreid over gans de omloop gaven het beste van zichzelf. Hier was Kevin Neyt onze enige deelnemer . Hij sloot na een voor hem degelijke wedstrijd de rangen .

Proficiat aan alle deelnemers en medaille winnaars.

MARNIX BRUGGEMAN