Veldloop te Hamme – verslag jeugd

Lars op de eerste plaats bij de eerstejaars pupillen jongens
Met de veldloop in Hamme troffen we weer een modderig parcours, al waren er ook wel de goed beloopbare stroken in het bos. 14 Riemse Vikings verdedigden onze clubkleuren.

33 eerstejaars pupillen meisjes stormden het veld in. Cato Marlier miste net een top 10-plaats met haar 13e stek maar mocht tevreden zijn met haar prestatie. Ook Arlieke Welvaert genoot volop van het modderige parcours en liep als 27e over de meet. Na de wedstrijden van de meisjes was het de beurt aan onze jongens. Lars Van der Leene miste een beetje zijn start waardoor hij op achtervolgen aangewezen was. Toch slaagde Lars er in om iedereen in te halen en op het bovenste podiumtrapje plaats te nemen. Tweedejaars Jarre Verstraete eindigde mooi halverwege het pak met zijn 31e stek.

2 eerstejaars miniemen hadden er veel zin in! Ze startten dan ook goed en streden mee voorin. Dat leverde Louisa De Kesel een puike 5e stek op. Lore Van de Velde liep mooi als 16e over de meet. 6 tweedejaars meisjes klasseerden zich allen op een goede plaats. Alyssa Potie werd eerste clubgenote als 5e, gevolgd door zus Ilona Potie op een 12e plaats. Hasse Heynssens eindigde 19e, twee plaatsjes voor Jana Van der Leene. Even later verscheen Kiara Moens als 27e over de eindmeet en werd Bauke Verstraete goed 32e. Bij de tweedejaars jongens pakte Tibo Welvaert een plaats in de eerste helft van het deelnemersveld, dit als 14e. Ook Xylian Meyvaert nam een goede start, moest in de tweede helft van de wedstrijd wat gas terug nemen maar vocht zich toch nog naar stek 25.