Veldloop te Hamme – verslag vanaf cadet

Katrijn neemt resoluut de leiding , met haar zus Anneleen (1705) in haar spoor

Nadat onze jeugdatleten het beste van zichzelf gaven, was het aan onze atleten vanaf cadet. Het werd een geslaagde verplaatsing naar Hamme met 4 podiumplaatsen én een hele reeks andere knappe prestaties!

Onze vertrouwde tent was dit keer niet meegereisd. Geen nood. De plaatselijke mega-tent -met jeneverkot- deed dienst als verzamelplaats van waaruit de vele RIEM-deelnemers werden aangemoedigd. En mét succes! Onze atleten draafden gezwind door de Hamse modder.

In een sterk deelnemersveld bij de cadetten dames streed Lisa Van Bossche mee voorin. Enkel bij de laatste tempoversnelling moest ze de top 5 laten gaan om als 6e over de meet te lopen. Dina De Saedeleer toonde eens te meer haar vooruitgang als 24e (29).

41 cadetten heren namen de start. Kilian Moens nam een uitstekende start en hield zijn tempo goed vol. Dit resulteerde in een puike 10e stek. Anders verging het Daan Bostyn die er al een prachtig seizoen heeft opzitten. Hij miste dit keer zijn start, was gans de tijd op achtervolgen aangewezen en kwam uit op de 5e plaats. Hij herpakt zich ongetwijfeld op de volgende cross. Ferre Danschutter zien we wedstrijd na wedstrijd strijden voor een goede plaats. Hij werd mooi 37e.

Van de 25 scholieren heren droegen er 4 de RIEM-clubkleuren. Joren De Wispelaere klasseerde zich als eerste clubgenoot op stek 5, dit na een mooie wedstrijd, waarbij hij zelfs even uitzicht had op het podium.  Fiebe Hutsebaut meldde zich als 15e, dit na een mooie eindspurt. Niels Van Bossche-17e en Niels Van Landeghem-20e toonden hun goede conditie.

5 RIEM-dames zagen we strijden in de Hamse modder op de toch wel lange afstand -5.7km. Katrijn Van De Riviere nam resoluut de leiding en stond die niet meer af. Met een voorsprong van een tiental seconden mocht ze het bovenste podiumtrapje op. Lien Langeraert heeft er al een sterk seizoen opzitten. Dat toonde ze opnieuw, dit keer met een 8e stek. Bij de masters dames was Nadia De Rycke gans de wedstrijd voorin te vinden. Ze mocht het podium op voor de zilveren plak. Marijke Van Bossche genoot van het zware parcours en klasseerde zich als 5e. Christine De Roose startte voorzichtig maar kon nog enkele atletes remonteren. Ze pakte de 9e stek /12.

Op de korte veldloop bij de heren zagen we een sterke wedstrijd van Brecht De Meulenaere die slechts 2 sec. te kort kwam voor het podium. David Moens en Thomas De Wilde eindigden in elkaars buurt als 21e en 22e. Noël Van Herrewege nam het op tegen de veel jongere atleten en mocht tevreden terugblikken op zijn wedstrijd, als 28e.

Evert op de 3e plaats bij de junioren heren

In de gezamenlijke wedstrijd junioren en masters heren mochten we supporteren voor 5 RIEM-atleten. Xavier Rondas voelde zich in zijn sas op het parcours en liep overtuigd naar de eerste stek bij de masters. Ook Lieven Van Bossche-14e en Luc Dellaert-17e klasseerden zich mooi in de eerste helft van het deelnemersveld van 43 atleten. In de zelfde wedstrijd mochten we nog een podiumplaats vieren, dit bij de junioren. Die was weggelegd voor Evert Verdegem. Brecht Neyt eindigde puik halverwege de groep.

Voor de laatste wedstrijd stonden slechts 16 atleten aan de start. Jammer, want er zat toch heel wat spankracht in de veldloop voor senioren heren. Van RIEMse zijde noteerden we een 11e stek voor Ruud Naudts en een 14e voor Lennert Verdergem.

Proficiat aan alle deelnemers!!