Zilver voor Petra Bruggeman op BK meerkamp indoor

Op zaterdag 2 en zondag 3 februari werden de Belgische en Vlaamse kampioenschappen meerkamp indoor betwist. Van Riemse zijde hadden we 1 deelnemer.

Petra had na haar geslaagd marathonavontuur behoefte aan andere trainingsprikkels. Groter kunnen de uitersten niet zijn van marathon naar meerkamp. Ook omdat een blokkage rond de knie  haar belette om deftig  te trainen de laatste weken . Daarom schreef ze haar in voor het BK 5-kamp bij de masters. De wedstrijd werd betwist samen met de W35-W40 en W45. Uiteraard werd er voor elke categorie “met leeftijdsbonussen gewerkt” per stijgende leeftijd met 5 jaar voor de masters zodat er niemand nadeel ondervond in de optelling der punten.

Ze begon met der 60mH waar ze als reekswinnaar de klok deed stoppen  na 11”02 (599p) In het hoogspringen behaalde ze 1m25 (419p) . Dan volgde het kogelstoten waar de kogel de grond raakte na 7m09 (357p). Zowel hoogspringen als kogel zijn haar zwakke zusjes en hierdoor verloor ze heel wat punten .

Maar het verspringen maakte veel goed en met een beste sprong van 4m50 (485p) werd ze beloond met de eerste plaats. Daarna volgde de 800m  waar Petra sterk uithaalde en zonder ook maar 1 specifieke training als 1ste over de meet ging na een sterke 2’27”22 (737p).

Het leverde haar zowel op het BK alsook voor het KVVL een 2de plaats op.   Haar totaalscore was 2597p. Proficiat Petra.

BRUGGEMAN MARNIX

Een gedachte over “Zilver voor Petra Bruggeman op BK meerkamp indoor”

  1. Marathon lopen,crossen winnen, en dan nog haaks daar tegenover indoor doen, dan ben je een echte “all round” atlete. Proficiat!

Reacties zijn gesloten.