IFAM indoor 9 feb

De mannenploeg 4x200m

Op zaterdag 9 februari vond in Gent de IFAM indoor plaats. Enkele atleten namen daaraan deel. Tijdens die wedstrijd werden ook de Belgische kampioenschappen 4x200m betwist. Zowel bij de dames als heren stelde onze club een ploeg op.

De dames kwamen eerst in actie. Jacintha Cornelis was goed weg en loste vloeiend af met Lore Bauwens. Zij werkte ondanks een lichte blessure een mooie 200m af. Sarah Van Hecke was onze derde vrouw. Zij mocht Lara Hemelsoet op weg zetten naar de derde plaats in de reeks. Hun tijd: 1.47.61 en dat bleek goed voor een nieuw CR. Avond geslaagd!

De mannen hadden een mastersteam op de been gebracht. Doel was een CR M50 maar heel moeilijk was dat niet want er stond nog geen. Aankomen en goed aflossen was voldoende. Daar slaagden Noël Van Herrewege, Patrick Moreau, Geert Martens en, jawel, Luc Dellaert met glans in. Ze doken in 1.56.57 ruim onder de 2min en waren daar tevreden mee.

In het voorprogramma namen liefst vier scholieren deel aan de 400m. Thimon Van Herrewege mocht als eerste aantreden. Hij had er zin en leek op weg naar een PR (53.99) maar zag zich gehinderd in de laatste bocht. Met 54.12 was hij niettemin tevreden. Bjarne Moreau maakte een uitstapje en bewees nogmaals dat hij in bloedvorm zat. In 51.65 scherpte hij het CR gevoelig aan. Thibaut Temmerman en Yorben De Rubbel startten samen. Thibaut nam een blitzstart maar moest dat in de laatste rechte lijn een beetje bekopen. Hij dook niettemin onder de 60sec: 58.72. Yorben is geen pure sprinter maar zette wel een PR neer van 59.37.

In de 60m liep Sarah Van Hecke naar een SB van 8.50. Margaux Temmerman zette zelfs een PR van 8.55 neer.

Jacintha Cornelis was gecontacteerd als haas maar voelde zich zo goed dat ze de race uitliep. Ze liep een knappe tijd van 2.17.86. Sarina Balcaen zat in de volgende reeks. Ze haalde 2.23.27 en was daar zeker tevreden mee.

Joachim Bafort ligt erop gebrand om het CR bij de juniores te pakken. Dat staat op 1.59.47. In 2.00.07 zat hij er wel heel dichtbij! Volgende kans op het BK juniores.