Jeugdaflossingen met 12 RIEM-ploegjes – 16/02

Op zaterdag 16 februari namen we met onze jeugdatleten deel aan de aflossingswedstrijd 4 X 200m in Gent. 48 jonge atleten schreven zich voor deze wedstrijd in. Zo mochten we supporteren voor 12 (!) Riem-ploegjes!

16 benjamins stonden paraat om onze clubkleuren in de kijker te lopen. Jammer genoeg moesten Thor en Sem wegens ziekte forfait geven. De broertjes Cedric en Lukas Zenner waren bereid hen te vervangen, waarvoor dank!

Al in de eerste reeks van de benjamins meisjes kwam een RIEM-ploegje in actie. Maud De Pauw nam een prima start en gaf haar stokje door aan Alessia Sesay die op haar beurt streed voor elk plaatsje. Met ook nog de knappe prestaties van Famke Verhammme en Martha Tavernier verscheen er een sterke 2.46.66 min. op het scorebord. Dit leverde een 21e plaats op, op 30 ploegen! Ons tweede ploegje met startloopster Anouk De Kerpel, Leontine Van Baeveghem, Anna-Victoria De Vil en Kaat Van Moorhem liepen in de 2e reeks naar een puike 4e stek in een tijd van 2.40.43 min., of een 13e totaalplaats!

Bij de jongens zagen we een puike prestatie van startloper Charles Van Daele en zijn ploeggenootjes Rune Mathieu, Stan Haegeman en Cedric Zenner. Zij werden mooi 22e op 33 ploegen in een tijd van 2.42.87 min..

Ook ons andere ploegje met Lukas Zenner, Max Vereecke, Daan Raes en Cyriel Waignein leverde een sterke prestatie met een 28e stek in 2.49.25 min..

Bij de meisjes pupillen mochten we opnieuw supporteren voor 2 ploegjes. Het ploegje van Ghien Haegeman, Jolien Traest, Alessandra Vermote en Marthe De Pauw kwam aan een sterke 2.25.32 min. en een 22e stek op 39 teams. Plaats 34 ging naar ons andere ploegje met Lilly Geirnaert, Cato Marlier, Janne Vermeulen en Flore De Rycke in 2.35.20 min..

Bij de pupillen jongens kwamen maar liefst 44 teams in actie! 2 teams droegen de RIEM-kleuren. De ploeg met Louis Van Daele, Lars Van der Leene, Miro De Smet en Samuel Alika wilde maar wat graag dat prachtige podium op! Ze liepen naar reekswinst in 2.04.43 min., nauwelijks 7h boven het CR en goed voor de zilveren plak! Ons ploegje met Ruben Van Moorhem, Gilles Braems, Yoni Moureau en Maurice Waignein klasseerde zich knap als 37e, dit met een tijd van 2.28.56 min..

De miniemen meisjes moesten het meeste geduld aan de dag leggen. Hun wedstrijd werd immers verlaat doordat de verspring wedstrijd uitliep. Geen probleem. Ervaringsdeskundige Petra Bruggeman zorgde ervoor dat de atletes goed opgewarmd aan de start stonden. In reeks 3 liepen Janne Vergote, Amy Van Hyfte, Amber Raes en Britte Muylaert naar stek 9. Blijkbaar liepen zij in de snelste reeks want in de totaalstand werden ze knap 28e, op 41 teams. Het team van Mette De Beule, Lore Van De Velde, Flore Vergote en Louisa De Kesel kwam als laatste RIEM-team in actie. Zij deden dit met klasse door met de reekswinst naar huis te lopen in 2.05.30 min., of de 10e totaalplaats.

Bij de miniemen jongens stelden we net als in de andere categorieën twee ploegen op. Ze eindigen in elkaars buurt. De ploeg van Flor Bekaert, Ryan Van Gelder, Mathisse Braems en Owen Vandenbroucke klasseerde zich met 2.10.79 min. als 22e op 31 teams. Ons team met Jules Van Daele, Isayah Diop, Emiel Lippens en Mathis Devlamyck kwam na 2.08.56 min. over de streep, wat hen een 20e stek opleverde.

Een gedachte over “Jeugdaflossingen met 12 RIEM-ploegjes – 16/02”

Reacties zijn gesloten.