BK Veldlopen te Brussel – jeugdverslag

14 RIEM-jeugdatleten stonden zondag 24/2 paraat om onze clubkleuren te verdedigen op het BK te Brussel. In het prachtige Park van Laken liepen zij de Riemse kleuren eens te meer in de kijker.

Met 115 deelnemers, waaronder 3 RIEM-atleten werden de tweedejaars benjamins jongens het veld ingestuurd. Charles Van Daele klasseerde zich knap als 31e. Rune Mathieu en Thor Van Acker slaagden er in om mooi samen over de meet te lopen en zo de 61e stek te delen.

Even later deden Cato Marlier en Alessandra Vermote dit bijna over. Van de 86 eerstejaars pupillen meisjes liepen zij als 42e en 43e mooi halverwege de groep over de eindstreep. Bij de eerstejaars pupillen jongens mochten we supporteren voor Samuel Alika. Hij liep een sterke wedstrijd en prijkt als 29e op het uitslagenblad. Louis Van Daele stond net als Miro De Smet gemotiveerd aan de start bij de pupillen jongens. Louis ging mee met de kopgroep en zag zijn inspanningen beloond met stek 5. Ook Miro De Smet zette een knappe prestatie neer met een 20e plaats, dit op 108 deelnemers!

Bij de eerstejaars miniemen kende Louisa De Kesel pech. Zij kreeg een spike in de hiel, wat haar toch wat hinderde. Ze vocht echter verder voor een mooie stek wat toch nog een 32e plaats opleverde. Lore Van De Velde werd hier 92e (101). De één jaar oudere zusjes Alyssa en Ilona Potie toonden zich doorwinterde crossers. Dit keer werd het een 45e en 84e plaats (96). Bij de eerstejaars jongens zagen we Ryan Van Gelder aan het werk. Hij mocht tevreden zijn met zijn 97e stek, waardoor hij verschillende jongens achter zich liet. Tibo Welvaert was onze laatste vertegenwoordiger bij de jeugdcategorieën. Ook hij deed dit met klasse!

Het veldloopseizoen zit er op! Op 16 maart trekken we met onze jeugdatleten naar de topsporthal in Gent voor de VAL-jeugddag of dit maal ‘het grootste verjaardagsfeest’ van het land. Begin april trekken we op jeugdstage.