BK veldlopen – verslag vanaf cadet

Onder een stralende zon en uiterst hoge temperaturen voor de tijd van het jaar werden de kampioenschappen op gang geschoten .Deze gingen door in het prachtige Park van Laken (Brussel). Een wereld van verschil met de vroegere CrossCup in december waar we meestal een veel zwaardere omloop voorgeschoteld kregen. Tevens gaf het zonnetje ons een prachtig zicht op het Belgisch monument namelijk het Atomium.

15 moedige Vikings gingen de strijd aan . We begonnen met de eerste jaars Cadetten. Hier zagen we een zeer sterke prestatie van Lisa Van Bossche . Ze heeft reeds bewezen deze winter dat ze in goede doen is. Nu ook was ze nooit weg uit de top 15 en wist zelfs in de 2de helft nog een paar plaatsjes op te schuiven naar rang 12. Sterk hoor Lisa!!!

Op respectabele afstand volgde Julie Ornelis.  Julie die 14 dagen geleden nog geplaagd was door ziekte deed het in dit opzicht heel goed en behaalde een 28ste plaats. Ook Julie mag terugblikken op een degelijk cross seizoen.(69).

Bij de 1ste jaars cadetten heren zagen we een sterk lopende Liam de Smet. Hij mag dan ook zeer tevreden zijn met zijn knappe 22ste plaats.

Ferre Danschutter is een jongen die echt wel een doorzetter is en liep een degelijke wedstrijd met tegenstanders van zijn niveau. Hij plaatste zich als 80ste. (86).

Bij de 2de jaars cadetten zagen we alleen Daan Bostyn. Daan die deze winter al een mooi palmares samengelopen heeft kon het deze keer niet waar maken. Hij had duidelijk een mindere dag en knokte vooral met zichzelf. Met een 38ste plaats had hij reden om niet tevreden te zijn. Niet getreurd hoor Daan , iedereen kan dit eens tegen komen. (75)

Bij de 2de jaars scholieren heren  was Niels Van Bossche onze enige Viking. Niels liep mijn inziens in dit sterk gezelschap op zijn waarde en deed het met moed en inzet. Het werd voor hem een 52ste plaats. (60)

Bij de junioren heren was Rieme met 2 atleten vertegenwoordigd. Evert Verdegem  knokte zoals we hem kennen en ging diep in zijn krachten arsenaal. Evert had geen superdag en net zoals hij zelf analyseerde  hadden we hem  iets dichter verwacht. Toch kan een 35ste plaats tellen op een BK veldlopen.
Wie wel een goede dag had was Brecht Neyt. Brecht loopt vooral heel graag en men zag hem naarmate de race vorderde beter in de wedstrijd komen. Zijn 59ste plaats is een heel degelijke prestatie voor iemand die nog atletiek jong is. Mijn inziens zijn beste cross ooit. (82)           

De lange cross dames werd vroeg in de namiddag op gang geschoten. Ook hier mochten we supporteren voor onze enige dame Nathalie Van Hoorebeke. Als master tussen dit jong geweld vocht Nathalie zich naar een verdiende 47ste plaats. Zeker knap!!! (54)

Dan konden we ons opmaken voor een sterk staaltje lopen van Robbe Camphens op de lange cross heren. Als eerste jaar senior nestelde hij zich in de aanvangskilometer juist achter de kopgroep. Viel heel weinig terug en hield de volledige race goed stand. We mogen blij zijn in de club dat we een grand cru lange afstandsloper hebben in onze rangen. Robbe eindigde zijn wedstrijd als 30ste met lopers rond hem die 15’ waard zijn op 5000m. Wie iets van atletiek kent kan deze prestatie het best inschatten. 

 Ook Ruud Naudts liep voor wat hij kon. Maar als de 10km opgedeeld wordt in 1 kleine en 5 grote ronden moet men van heel goeden huize zijn om niet gedubbeld te worden door atleten die rond de 28’ op 10000m lopen. Ruud was helaas een van de meerderen die net voor de laatste ronde uit koers werden genomen en werd als  70ste afgevlagd. Toch proficiat Ruud voor moed en inzet!!! (98)           

Daarna volgde de meest bezette reeks van de namiddag, de korte cross, met 3 Riemse tenoren. Hier liep Brecht De Meulenaere in select gezelschap net de top 50 binnen al 49ste. Reeds na 100m meter kreeg hij een spike van een tegenstander in zijn knie. Maar zoals bij alle sporttakken verzacht de adrenaline de pijn en liep Brecht desondanks een sterke  wedstrijd. Na afloop diende de verwonding wel gehecht te worden.

Ook Luc Dellaert kwam zich als master M55 eens meten tussen het jong geweld. Luc trok in deze zeer snelle wedstrijd meer dan zijn string en werd 149ste.

In dit zelfde gezelschap zag men  Kevin Neyt zoals we hem kennen, sterk van zich afbijtend, een degelijk wedstrijd lopen. Dat bewees hij door 167ste te eindigen . (195)  

 Als laatste wedstrijd van de dag was de korte cross dames. Hier etaleerde Katrijn Vande Riviere haar kunnen en wist zich als enige atlete van Rieme in de top 10 te plaatsen.  Na het startschot werd er een hels tempo gelopen en Katrijn kon nog net haar wagonnetje aanpikken bij de top van België. Na een geslaagd  winterseizoen met 4 overwinningen werd een heel mooie 9de plaats. Proficiat Katrijn. (74)

Tevens een proficiat aan al onze 15 Vikingen die het waagden zich met de top van België te meten. Ook een dank aan de talrijk meegereisde supporters.

MARNIX BRUGGEMAN