BK CAD en SCH indoor 2019

Op zondag 3 maart vond in Gent het BK voor cad en sch plaats. Niet minder dan zeven atleten wisten zich te kwalificeren.

We mogen als club zeker tevreden zijn dat we met toch een mooie groep aanwezig op de kampioenschappen. Het heeft er in het verleden heel anders uitgezien, maar goed dat was toen. We zijn vandaag en we bekijken vandaag hoe de atleten het ervan af brengen.

Margaux Temmerman
Margaux is 2de jaars cadet en had zich geselecteerd voor de 200m. Margaux liep haar wedstrijd behoorlijk en kwam over de finish met een tijd van 27.98. Daarmee verbeterde ze zich opnieuw. Een mooi seizoen gelopen hoor Margaux! Proficiat met je deelname en veel succes naar de toekomst toe.

Lina Baeke
Na haar selectie voor het Vlaams Kampioenschap was ze nu opnieuw geselecteerd voor het Belgisch kampioenschap. Lina had zich opnieuw geselecteerd voor de 800m. Lina startte goed en volgde mooi in de groep, alleen in de laatste ronde was het beste er een beetje af en viel Lina wat terug. Toch proficiat met je wat je heb gepresteerd en met al je deelnames op kampioenschappen: Doe vooral zo verder. haar tijd was 2.38.11

Bij de scholieren heren kregen we 3 Riemse atleten aan de start van de 800m en deze liepen allemaal in dezelfde reeks.
Thimon Van Herrewege
Thimon had er blijkbaar zin in want vanaf de1ste meters nam hij de groep op sleeptouw, en hij gaf niet af. Zelfs na half koers had hij nog marge over en versnelde hij nog om zo met verve zijn reeks te winnen in een mooie tijd van 2.04.33. Het was ook een PR indoor. Proficiat met je tijd en deelname!

Rune Baeke
Hij liep niet zo ver achter Thimon en ook hij liep een deftige wedstrijd. Rune deed wat hij kon. Rune snelde naar een mooie 3de plaats in de reeks en dat in een record van 2.05.26. Proficiat met je tijd en deelname

Yorben de Rubbel
Hij was de 3de atleet die meedeed en ook hij liep een mooie wedstrijd. Hij kwam over de finish in een tijd van 2.09.71. Ook voor hem was het een record. Proficiat met je tijd en deelname!

En als laatste 2 deelnemers, onze 2 vrienden uit het sprintteam, Gouden Bjarne en Bronzen Thomas.
Wat die 2 het afgelopen seizoen hebben, laten zien, daar doe ik als trainer mijn hoedje voor af en ben ik superfier dat ik deze 2 kanjers onder mijn vleugels heb.

Thomas Van Herreweghe.
Thomas was geselecteerd voor de 60m en de 200m.
In de reeksen van de 60m was Thomas niet echt content met zijn tijd, maar je mag niet vergeten dat het seizoen op zijn einde loopt en dat hij al een hele winter het beste van zichzelf geeft. Thomas liep zijn reeks in een tijd van 7.45, en dat is toch een mooie tijd als je weet dat 7.36 zijn beste momenteel is. Na wat peptalk van trainer Glenn was Thomas er klaar voor om de 200m tot een goed einde te brengen. Thomas startte goed en liep een behoorlijke wedstrijd en kwam over de finish met een tijd van 23.46. Weer niet echt tevreden, maar zo is onze Thomas, nooit echt content en dat siert hem wel. Thomas zijn beste tijd is momenteel 23.35 dus die 23.46 is zeker zo slecht nog niet.

Beste Thomas, proficiat met al jouw deelnames en prestaties. Geniet nu van de welverdiende rust en straks gaan we beginnen met de opbouw naar het zomerseizoen, en weet dat jetrainer enorm trots op je is en op wat je dit jaar al hebt laten zien.

Bjarne Moreau
Ja onze Bjarne, momenteel 1 van de beste Belgische sprinters bij de scholieren had in de voorbereiding naar dit BK niet echt veel chance gehad. Hij was ziek geweest, had zich gekwetst aan zijn kuit en liep zelfs op het kampioenschap met een pijnlijke lies. Dus echt comfortabel kun je dit niet noemen. Trainer Glenn probeerde er kalm onder te blijven en met veel peptalk Bjarne toch nog een deftige begeleiding te geven om zeker te zijn dat deze dag toch niet in het water zou vallen. Want zowel Bjarne als de trainer waren naar hier gekomen met 1 doel: Belgisch kampioen worden.
In de reeksen van de 60m had ik hem de raad gegeven niet volledig door te gaan maar net genoeg om erbij te zijn in de finale. En Bjarne deed precies wat er van hem verwacht werd; hij liep zijn wedstrijd verstandig, kwam in zijn reeks als 1ste over de finish en dat in een tijd van 7.26: deze was voldoende voor de finale: En wat een finale.

De Belgische Hongaar Mark Pap was de grootste concurrent. Bjarne startte als een pijl uit een boog maar moest op het einde zich erbij neerleggen dat de andere sneller was, maar Bjarne werd wel mooi 2de en dat in een nieuw clubrecord; zijn tijd was 7.11: Voor mij is dat zilver met een gouden randje. Even meegeven dat de tijd van de winnaar 6.98 was: Dikke proficiat en nu nog de 200m alles geven.

Alleen kwam er een heel vervelende pijnlijke lies nog wat roet in het water gooien, want Bjarne had in de finale stevig doorgetrokken en daar kon zijn lies niet echt mee lachen. Na een bezoekje bij de verpleegster en nog wat peptalk van de trainer hoopten we dat alles goed zou komen; Maar Bjarne vertelde mij dat hij tijdens de opwarming constant pijn had. De vrees dat hij de finish niet zou halen werd voor de trainer een echte triller.

Maar Bjarne deed het fantastisch in de finale van de 200m: Hetzelfde scenario zoals op het Vlaams; Hij in baan 6 en zijn grootste concurrent Wout Bex in 5. Bjarne deed er alles aan om deze wedstrijd naar zijn hand te zetten, toch moest hij de duimen leggen voor Wout, die trouwens met 22,43 een schitterde finale liep. Maar Bjarne beet door en werd mooi 2de en ook deze keer terug in een nieuw clubrecord en dit bedraagt nu 22.63.

Jammer van die lies want volgens mij zat er meer in, maar ik ben zeker niet ontevreden, 2x zilver is ook heel mooi en we hebben nog een hele zomer om dan in september hopelijk de Belgische titel te pakken. Dus bij deze Bjarne, bedankt wat je allemaal hebt laten zien en met 6 medailles op 3 kampioenschappen waarvan 4 gouden en 2 zilveren mogen we echt zeggen; Dikke Proficiat!

Ik ben echt een tevreden en trotse trainer. Ook mijn dank aan alle meegereisde supporters want zonder jullie is er geen sfeer en bedankt aan collega Kim voor de begeleiding van de atleten.

Zo dit was het einde van een fantastisch weekend. Volgende week gaan onze Masters nog hun Belgisch Kampioenschap afwerken en dan valt het doek over toch een heel mooie indoorseizoen.

Glenn Coene

2 gedachten over “BK CAD en SCH indoor 2019”

  1. Even een rechtzetting en mijn excuses naar Rune toe. Rune liep de 800m in dezelde reeks als Thimon. Zowel hij als Thimon wisselden van koppositie en speelden zo haas voor elkaar. Door met elkaar te werken resulteerde dit in een persoonlijk record voor beide heren. Allebei proficiat

  2. Mooie foto gezien, denk van Lina Baeke. Als ik een beetje mag muggeziften,valt het me op dat ze een bocht volledig op de 2de baan loopt. Ik weet dat het soms vechten is als een groepje samen sprint, maar op die manier loop je toch direct enkele meters meer! Maar toch een mooie prestatie, doe zo verder.

Reacties zijn gesloten.