Zaterdag 2 Maart 2019: BK indoor Junioren en Beloften

Als de Belgische kampioenschappen indoor eraan komen dat weet je als atletiekliefhebber dat het indoorseizoen er bijna opzit en dat de atleten stilaan mogen beginnen denken aan hun voorbereiding voor de zomer. Nog 1 keer de spikes aan en tonen wat ze waard zijn, dan genieten van de welverdiende rust en daarna beginnen opbouwen naar de zomer toe.

Voor het BK junioren en Beloften waren 3 Riemse vikings ingeschreven.
Joachim Bafort was de enige junior en hij was geselecteerd voor de 800m. De wedstrijd opende heel snel. Niemand had dit zien aankomen. Joachim had het als eerstejaars dan ook niet gemakkelijk om aan te pikken. De eerste ronde ging in 27sec, wat eigenlijk te snel is voor hem. Maar hij klampte toch aan. De derde ronde moest hij de groep laten gaan. Joachim liep uiteindelijk een degelijke race en kwam in de eindfase weer dichter bij de vluchters. Hij eindigde in een mooie tijd van 1.59.44: dat leverde hem de 6de plaats op. Het betekende ook een nieuw PR indoor en dat was bovendien ook maar 2/10 van het CR verwijderd. Volgende winter heeft Joachim nog een aantal kansen om het op zijn naam te zetten. Proficiat met je deelname en we zien je graag terug deze zomer op de piste, doe vooral zo verder!

Bij de Beloften waren er 2 atleten geselecteerd.
Als 1ste was er Jacintha Cornelis.
Zij deed ook mee aan de 800m en dat is een nummer dat ze volgens mij nog niet veel gelopen heeft, maar Jacintha liep een mooie wedstrijd en hield mooi stand. Dit resulteerde zelfs in een mooie 3de tijd en een bronzen medaille: haar tijd was een schitterende 2.13.62: een grote verbetering met ongeveer 4sec van haar PR. Dikke proficiat met je medaille.

Als 2de Belofte kwamen weSander Colpaert tegen.
Sander die het afgelopen seizoen steeds beter werd en meer en meer aanwezig is op training werd beloond met een selectie voor het BK. Hij mocht starten op de 200m. Sander liep zijn wedstrijd redelijk want je zag dat hij wat vermoeid was. Ja een hele winter trainen, examens; die atleten geraken ook eens aan het eind van hun Latijn hé, maar toch deed hij zijn best en liep hij nog een tijd van 24.21. Niet zijn beste tijd maar hij weet wat hij kan en hij zal het in de zomer wel bewijzen. Proficiat met je deelname en doe vooral zo verder!

Bedankt aan trainers Kim en Xavier om de atleten te begeleiden en ook aan de supporters.

Glenn Coene