BK studenten – goud voor Jacintha – 9/3

Een week na het BK voor junioren en beloften mochten velen van hen alweer aan de bak op het BK studenten. Op deze zaterdagavond zagen we 4 RIEM-atleten aan het werk. Jacintha Cornelis ging, na een goed ingedeelde wedstrijd op de 800m, met het goud aan de haal.

In de namiddag stond er een jeugdmeeting op het programma. Benjamin Alessia Sesay liep naar een nieuw PR op de 60m in 10.39s waarmee ze tweede werd in haar reeks. Ook Famke Verhamme liet een nieuw PR noteren, dit met 12..37s. Alessia stootte de kogel nog naar een goede 4.13m. Voor Famke werd het een puike 3.97m.

’s Avonds was het dan aan onze studenten om te strijden voor de medailles. Op de 60m liep Evi De Baets naar een nieuwe persoonlijke besttijd in een tijd van 8.48s. Op de zelfde afstand kwam Sander Colpaert aan 7.60s. Hij bleef hier 2t boven zijn PR. Later op de avond liep hij de 200m in 24.05s, waarmee hij 3e werd in de 6e reeks.

Jacintha Cornelis stond aan de start van de 800m. Met de knappe prestatie van vorige week in gedachten, mocht ze zeker hopen op een podiumplaats. Na de start nam ze meteen het initiatief. Even later nam Lore Quatacker (de nummer 2 van het BK een week eerder, toen Jacintha 3e werd) over. Jacintha volgde attent en ging 150m voor de aankomst aan kans. Ze snelde naar alweer een sterke 2.14.93 min., haar tweede beste tijd. Het goud was binnen! Een uurtje later nam Jacintha ook nog deel aan de 200m die ze bestloot in 26.58s, een seizoensbeste!

Nog een seizoensbeste was er voor Lore Bauwens. Zij kwam op de 400m aan een sterke 1.01.99 min..