VAL-jeugddag – 16/03


Met 52 waren ze, onze jeugdatleten die deelnamen aan de 30e editie van de VAL-jeugddag ofwel ‘het leukste verjaardagsfeestje’ van het land. Het werd meteen een heel leuke afsluiter van een geslaagd winterseizoen waarbij we vele atleetjes mochten verwelkomen op trainingen en wedstrijden.

8 kangoeroes beleefden een zalige atletiekdag. Elise, Nimke, Estee, Amélie, Seino, Warre, Bent en Briek zullen deze atletiekdag niet snel vergeten! Ook onze benjamins waren erg talrijk vertegenwoordigd, met Mila, Maud, Helena, Hanne, Alessia, Famke, Anouk, Leontine, Niels, Stan, Daan, Sem, Brent, Max, Lukas, Guus, Cedric, Kaat, Charles, Noah en Leon!

8 pupillen meisjes, Marthe, Gien, Jolien, Cato, Lilly, Flore, Alessandra en Maud liepen, sprongen en wierpen onze clubkleuren in de kijker op de verschillende speelse atletiekproeven.

 

Slechts 3 RIEM pupillen jongens, klasgenootjes Briek, Jules en Loek vonden we terug op deze VAL-jeugddag. Aanvankelijk vervoegde ook Jarre dit ploegje. Hij moest echter ziek huiswaarts keren.

Niet alleen voor onze allerjongste atleten, maar ook voor onze al iets meer ervaren miniemen bleek deze activiteit een ‘schot in de roos’. Amy, Britte, Lore, Louisa, Amber, Bauke, Saar, Hasse, Helder, Arend, Ryan en Karel genoten dan ook van hun VAL-jeugddag.
Tijdens deze jeugddag stond alles in het teken van de 30e editie van dit grootse atletiekevenement. Inderdaad ook in 1989 stond er al een jeugddag op het programma. Doorheen de jaren bleef het oorspronkelijk concept bewaard, maar veranderden de proeven. Zo konden de kinderen dit jaar deelnemen aan het ‘slingerparcours’, de Slingerswing’, het ‘Pakjespassen’, de ‘Taartbezorger’, de ‘Kleurenloop’, de ‘hoedjesloop’, ….. Een uitslag wordt er al jaren niet meer opgemaakt en de wachttijden worden zovele mogelijk tot een minimum beperkt.

De jeugddag werd dit jaar afgesloten met een recordpoging ‘Kinerpolonaisedansen’. Op de tonen van enkele bekende liedjes, vulden de talrijk opgekomen jeugdatleetjes van de vele atletiekclubs verschillende rondjes op de atletiekpiste. Dat het record uiteindelijk nét niet gehaald werd, bleek bijzaak.
Voor het welslagen van deze jeugddag mochten wij rekenen op 4 medewerkers die op vrijdag al hielpen met het opstellen van de verschillende proefjes, waarvoor dank! Van harte dank ook aan onze begeleiders van de groepjes : de mama’s van Elise, Amélie, Seino, Alessia en Famke en onze andere trainers-begeleiders Lies, Wout, Flore, Amber, Lien, Simon, Evert, Hilde, Fiebe en Sander en onze oudercommissie voor de hulp ter plaatse!