Jeugdstage – 6-8/4 – Vorselaar

Dames en heren, hou u vast aan de takken van de mast … want onze jeugd heeft heel wat beleefd op hun trainingsstage! Met een bus vol enthousiaste blauw-geel rakkers trokken we naar het rustige, groene Vorselaar.

De Berkelhoeve kent er geen geheimen meer voor ons.
Bij aankomst  vatten we meteen de eerste training van de dag aan. Via een uitgebreidere opwarming konden we met nieuwsgierigheid het uitgestrekte privédomein verkennen.
Je kon er een loopparcours van 2km door de bossen , langs de vijver en heide volgen.
Er waren meerdere uitgestrekte open vlaktes zodat we per groepje ons eigen terreintje hadden.

De 8 benjamins volgden trouw onder de vleugels van trainster Lara Hemelsoet ,  de 16 pupillen werden gecoacht door trainster-voor-één-weekend Petra Bruggeman – met hulp coachen Stephanie de Rijcke en Sylvie Mortier. De 15 miniemen konden bij hun vertrouwde trainer Jelle De Mey terecht .

De jongste dames hadden al snel ontdekt dat er naast mooie bomen ook ezels en konijntjes waren.
Voor velen meteen de perfecte break tussen de trainingen om diertjes te gaan aaien en bewonderen. (Vooral de bronstige mannetjesezel kon op veel bijval rekenen J )

Handjes wassen en etenstijd! ’s Middags werden we getrakteerd op sandwiches, vakkundig belegd door Geert Hemelsoet, Hilde, Stephanie en Sylvie .

Onze jeugdstage viel samen met een weekend waarin er belangrijke sportevenementen plaatsvonden.  We lieten dit niet aan ons voorbij gaan want we zetten allemaal 2 strepen op onze wangen om KOEN NAERT aan te moedigen voor zijn marathon in Rotterdam. We stuurden hem de foto van onze “gestreepte bende” door en het deed hem kennelijk veel deugd. Met zijn 2u07’39” bleef hij amper 19” boven het historische record van Vincent Rousseau. Onze kinderen kregen meteen een beetje atletiek-geschiedenis mee. Via de app van marathon Rotterdam volgden we de race op de voet alsook de race van de papa van Miro De Smet. Tijdens de training vroeg er om de 5’ iemand : “Waar zit Koen al ? Hoeveel km heeft de papa van Miro al gelopen?”

Voor de namiddagtraining werd 2,5 uur uitgetrokken. Die zee aan tijd gaf ons ruimte om nieuwe oefeningen aan te leren en onze spieren te ontdekken  “1 ….2 ….3 … QUADRICEPS!” We passeerden allemaal het avontuurlijke touwenparcours, trainden begeleid door passende opzwepende muziek,…..  de tijd vloog  voorbij.

Aan tafel! Onze koks, Geert en Hilde, schotelden ons een passende sportmaaltijd voor : spaghetti op zaterdag en kip met rijst op zondag.  Ieders  beentjes konden goed recupereren om op de laatste dag nog een korte training af te werken en wat baantjes te trekken in het zwembad …van Ertvelde! Jawel…we keerden maandagmiddag terug, kregen er frietjes geserveerd. Met dank aan kookteam 2: Petra De Kock, Kristof Verstraete, Patric Peirens, Evi Willems en Björn Meyvaert.

Dankzij de aanwezigheid van de mama’s Stephanie en Sylvie was er in ons jongerenkamp tucht en orde maar ook plaats voor véél warmte en knuffels.

We beleefden een boeiend sportief weekend. Vriendschappen werden gesmeed , angsten werden overwonnen, ziektes werden genezen  J  maar vooral…motivatie werd aangewakkerd!

Leve atletiekclub AS RIEME.

Foto’s verschijnen binnenkort op onze site.