PK outdoor Oost-Vlaanderen DAG 1 20 april 2019

Zaterdag 20 april, een mooie lente dag en ideaal om van de 1ste outdoor piste meeting te genieten. Want vandaag werd de 1ste dag van het Provinciale Kampioenschap afgewerkt en deze ging door op de piste van AC Lebbeke. De atleten die de week voordien nog op stage waren in Portugal voelden zich terug op Portugese bodem, want het weer was prachtig en de zon scheen volop. Met 18 waren ze afgezakt naar Lebbeke om het beste van zichzelf te geven. Ik geef u graag een overzicht van de geleverde prestaties. En zo als altijd beginnen we met de jongste.

Cadetten Heren
Ferre Danschutter
Ferre die waarschijnlijk nog nagenoot van zijn 1ste buitenlandse stage, waar hij met veel zin en plezier de trainingen heeft afgewerkt, deed mee aan de 800m. Als 1ste jaars cadet genoot hij van zijn dubbele baanronde en liep een tijd van 2.57.66. Proficiat Ferre met je deelname en nog veel succes in de toekomst.

Scholieren Dames
Deborah Wuestenberghs
Deborah, die ook net als Ferre een deugddoende stage achter de rug heeft, deed mee aan de 1500m. Deborah liep haar wedstrijd in een tijd van 6.01.14: Proficiat met je deelname en nog veel succes de komende zomer.

Thomas Van Herreweghe
Thomas heeft mij ( trainer Glenn ) aangenaam verrast op de stage in Portugal.
Hij zweefde letterlijk over de piste en deed af en toe de mond van de trainer openvallen met de tijden die hij neerzette. Dit belooft voor Thomas een top zomer te worden. Nu valt het Pk 4 dagen na terugkomst van stage, dus is het begrijpelijk dat de meeste atleten nog niet volledig zijn uitgerust, en dat zag je ook bij Thomas.

In de reeksen van de 100m, weliswaar met tegenwind liep hij 11.93. Goed voor een plaats in de finale. In de finale behaalde hij een mooie 6de plaats in een tijd van 11.75, ook met een tegenwind van 1,2: dus bij deze toch proficiat met u resultaat. Later op de middag deed hij nog mee aan de 200m en liep hij een race met tegenwind van 2,5; dus wat redelijk beuken tegen de wind is. Hij noteerde een tijd van 24.20: met deze wind is dat nog redelijk deftig en wetende dat het nog maar het begin van het seizoen is, dus niet getreurd Thomas, we gaan u deze zomer nog zien knallen. Alvast veel succes toegewenst.

Bjarne Moreau
De onafscheidelijke training makker van Thomas en ook mee op stage naar Portugal, waar hij net als Thomas een mooie en degelijke stage heeft afgewerkt.
Het mag gezegd worden, ik ben als trainer heel content met zulke 2 toffe en rappe mannen in mijn team. Bjarne deed ook mee aan de 100m en liep een redelijke reeks en eindigde in een tijd van 11.76: niet echt tevreden en ook kwam die pijn in de lies terug boven water. Je zag al aan zijn blik dat dit geen goed teken was. En de vrees werd realiteit, want in de finale liep het mis, na 70m moest hij de race verlaten na een hevige pijnscheut ter hoogte van de lies. Trainer en meegereisde supporters sloegen de handen in de haren en probeerden Bjarne nog te troosten, maar je zag aan zijn blik dat hij er kapot van was.
Bjarne heeft nu rust gekregen en we wachten het onderzoek nog af van de oorzaak, maar ik wens hem het allerbeste toe en hoop hem snel op de piste terug te zien.

Thibaut Temmerman
Thibaut deed vandaag mee aan een zowel een loop als aan een kampnummer. Bij het kogelstoten stootte hij de kogel 8m60 ver en op het einde van de middag zagen we hem terug bij de start van de 200m. Daar liep hij ook een race met tegenwind en kwam hij over de finish met een tijd van 26.07: Proficiat met je deelname en succes in het zomerseizoen.

Junioren Mannen
Tanalak Suwannakhao
Onze Simon zoals wij hem het liefst noemen, deed mee aan de 100m. Hij liep zijn race in een tijd van 12.53: proficiat met je deelname en succes in het zomerseizoen.

Senioren Dames
Jacintha Cornelis
Jacintha deed mee aan 400m, nog altijd voor mij één van de mooiste maar ook één van de zwaarste nummers in de atletiek. Jacintha legde haar wedstrijd af in een tijd van 60.34. Proficiat met je deelname en succes in het komende zomerseizoen.

Liselotte Verhofstadt
Liselotte die sinds vorig jaar de focus meer heeft gelegd op de 400m, deed voor de 1ste keer in haar atletiekgeschiedenis mee aan de 400m en dat op een PK.Liselotte startte in de buitenbaan en was verbaasd dat ze na 300m nog steeds op kop liep.In die laatste rechte lijn kon ze mooi haar voorsprong behouden en wist zo haar reeks te winnen in en tijd van 64.55: Trainer Glenn en vooral Liselotte heel tevreden want eerlijk gezegd had ik dit niet verwacht. Proficiat Liselotte en hopelijk zien we nog meer van u deze zomer. Doe vooral zo verder.

Lara Hemelsoet
Lara had op stage in Portugal redelijk goed getraind en had daar mooie dingen laten zien en ze was klaar om haar PK te lopen en dit op de 400m horden. Lara, gefocust op de piste, kwam bij de 1ste horde net niet ten val na een hapering met de voet en dit was het begin van een rondje frustratie, want bijna niks lukte en je zag het zo op haar gezicht. Toch nog 1 pluspunt; ze won nog zilver en dat in een tijd van 65.83. maar iedereen die Lara kent weet dat ze beter kan, maar niet getreurd Lara, er komen nog genoeg wedstrijden. Alvast veel plezier in het komende zomerseizoen.

Jolien Van Hoorebeke
Jolien deed mee aan de 1500m en liep deze in een tijd van 4.57.01: Proficiat met je deelname en succes in het komende zomerseizoen

Lien Langeraert
Net zoals Jolien deed zij ook mee aan de 1500m: Lien legde de afstand af in een tijd van 5.07.81. Ook voor u proficiat met je deelname en ook veel succes in het komende zomerseizoen.

Katrijn Vande Riviere
Katrijn, mama van 2 kindjes en nog altijd een conditie om U tegen te zeggen. Katrijn deed mee aan de 3000m. In een race waar ze voor mij 1 van de betere was ware het niet dat de atlete van Lebbeke die uiteindelijk de race won in een zetel zat en constant in het spoor van Katrijn liep. Katrijn kwam als 2de over de meet in een tijd van 10.23.04: 2de zilveren medaille van de dag was binnen. Proficiat met je deelname en succes in het komende zomerseizoen.

Senioren Mannen
Sander Colpaert
Sander die na een geslaagd indoorseizoen, de trend wil verder zetten in het zomerseizoen, deed vandaag mee aan zowel de 100m en de 200m. In de reeksen van de 100m liep hij een tijd van 11.97, ook in een sterke tegenwind en op de 200m liet hij een tijd noteren van 24.33. Mooi begin van de zomer, wetende dat er nog genoeg wedstrijden komen: Proficiat met u deelname en nog veel succes in het komende seizoen.

Mathias Van Herreweghe
Mathias deed mee aan de 800m en liep een tijd van 2.11.19: Proficiat met u deelname en nog veel succes in het komende zomerseizoen.

Master Dames
Nadia De Rycke
Nadia deed mee aan de 3000m en liep een mooie race en kwam over de meet in een tijd van 11.36.45: Proficiat met je deelname en nog veel succes in het komende seizoen.

Master Heren
Oliver Steyaert
Oliver deed mee aan het discuswerpen en gooide de discus 27m22 ver. Proficiat met je deelname en nog veel succes in het komende seizoen.

Patrick Baeke
Patrick deed mee aan het kogelstoten en discuswerpen. Bij het kogelstoten stootte hij de kogel 9m01 ver en bij het discuswerpen gooide hij de discus 28m64 ver. Proficiat met je deelname en nog veel succes in het komende seizoen.

Ricky De Zutter
Ricky deed net als Patrick mee aan het kogelstoten en discuswerpen. Bij het kogelstoten stootte hij de kogel 11m51 ver en bij het discuswerpen vloog de discus 32m62 ver. Proficiat met je deelname en nog veel succes het komende seizoen.

Bij deze wil ik collega’s Marnix, Xavier en Kim bedanken voor de morele steun aan de atleten en alle meegereisde supporters voor de vele aanmoedigingen.

Dag 1 van het Pk sluiten we af met 2 zilveren medailles en waren we op weg naar Ninove voor dag 2 van het Pk.
Ik wens iedereen nog veel succes in het komende zomerseizoen en hopelijk zien we hier en daar een record sneuvelen.

Met Sportieve en Vriendelijke groeten

Jullie Sprinttrainer
Glenn Coene