4e plaats voor dames op BVV

Dit weekend staat het 3e interclubweekend op het programma. Onze dames trokken voor de wedstrijd in eerste landelijke naar het Antwerpse Aartselaar. Alle ingrediënten voor een geslaagde namiddag waren aanwezig. Onder een stralende zon stond een gemotiveerde ploeg dames paraat om sterke prestaties te leveren. Ook onze supporters waren talrijk aanwezig.

11 RIEM-dames verdedigden met klasse onze clubkleuren.  Op de 800m zorgde Jacintha Cornelis voor de volle buit aan punten door van meet af aan aan de leiding te lopen en dit vol te houden tot het eind, dit in een tijd van 2.14.93 min..
De 1500m kwam ook al op naam van een RIEM-atlete. Katrijn Van De Riviere nestelde zich meteen in de top 3 en was met een splijtende versnelling in de laatste ronde haar metgezellen te snel af, dit in een knappe 4.45.21 min..
Op het langste loopnummer van de dag, de 3000m, liet Jolien Van Hoorebeke wijselijk Hanna Vandenbussche gaan  en liep gans de wedstrijd in 2e positie, de positie die ze met ruime voorsprong op de andere atletes, vast hield. Ook met haar tijd van 10.30.38 min. kon ze tevreden zijn.
Sarina Balcaen kwam in actie op de 400m. Na 62.40s zat haar wedstrijd er op, een mooie tijd!
Op de halve baanronde toonde Lara Hemelsoet haar snelheid. Haar PR van 26.60s was goed voor 7p. Exact evenveel punten pakte ze bij het hinkstapspringen, met 10.57m. 
Op het kortste nummer, de 100m zonder hindernissen, zagen we een knappe prestatie van scholiere Lisa De Bock. Met haar tijd van 13.05s gingen alweer 5 punten naar het Riemse team.
De 100m horden werd gelopen door Sarah Van Hecke, met een tijd van 17.03s  goed voor 5 punten.
Lore Bauwens zorgde voor 11 punten : 3 voor haar verspringprestatie van 4.63m en 8 voor een knappe speerwerpprestatie van 30.92m.
Traditioneel gaat Lara Nuttelman aan de slag bij het kogelstoten en het discuswerpen. Ze stootte haar kogel naar een puike 10.69m, goed voor de 3e stek en 10 punten. Bij het discuswerpen werd het 27.13m en 6 punten. 
Leonie Thaets wilde maar wat graag een mooie prestatie neerzetten aan de hoogspringstand. Het wilde net iets minder lukken dan op het PK maar haar 1.40m was wel nog goed voor 4 punten! En elk puntje telt op een interclub!
Traditiegetrouw werd de interclubwedstrijd afgesloten met de aflossingen. Sarah Van Hecke, Lisa De Bock, Lore Bauwens en Evi Debaets gingen in de 2e reeks en meteen ook de snelste reeks van start. In een tijd van 50.78s en met 6 punten zat de wedstrijd er op.
Sarina Balcaen, Katrijn Van De Riviere, Lara Hemelsoet en Jacintha Cornelis klokten een sterke 4.03.63 min.. 9 punten dikten ons puntentotaal aan.

Al van bij aanvang van de namiddag nestelde RIEM zich halverwege de 12 ploegen. Naarmate de namiddag vorderde, klommen onze dames nog hoger in de rangschikking. Uiteindelijk werd het een schitterende 4e stek!

Proficiat aan onze atleten en hun trainers!
Met dank aan de vele supporters!