3e plaats voor heren op BVV te Ninove

Een dag na onze dames was het de beurt aan onze heren om te strijden voor de interclubtitel. Zij kwamen uit in 2e landelijke. Het werd een spannende strijd tussen een vijftal clubs. Gans de middag waren we in de top 5 terug te vinden. Even prijkten we zelfs aan de leiding van het klassement. Op 3 nummers van het einde stonden we 5e om uiteindelijk als 3e op 1 punt van de nummer 2 de interclubnamiddag succesvol af te sluiten.

Met een mengeling van enkele scholieren, junioren, jonge senioren en ook een 3-tal masters stonden we in Ninove paraat om te strijden voor elk puntje. In de werpnummers pakten we o.m. veel punten door de broers De Zutter. 10 punten gingen naar Johny met een speerwerpprestatie van 52.81m. Broer Ricky stootte zijn kogel naar 11.75m. Meteen werd ons puntentotaal met 10 punten aangedikt. Nadien gooide hij zijn discus 33.22m ver en pakte zo 9 punten.

De broers Baeke zorgen dan weer voor heel wat spring-punten. Rune wipte over 1.65m, wat hem 5 punten opleverde. Jens kwam aan 5.01m, goed voor 2 punten. Bij het hinkstapspringen zagen we Anton De Baets aan het werk. Met een sterke prestatie van 13.09m kwamen 11 punten richting RIEM!

Op de 800m liep Joachim Bafort van in het begin mee voorin. Met een sterk laatste deel van de wedstrijd liep hij als 4e over de meet in een mooie tijd van 1.57.89 min.. ‘Erg tevreden’, klonk het bij deze eerstejaars junior. ‘Ik blijf ongeveer 1 sec. boven mijn PR, erg mooi voor het begin van het seizoen, en dit na een kleine kwetsuur.’ Op de 1500m klokte Brecht De Meulenaere 4.14.04 min., wat hem 5 punten opleverde. ‘De wedstrijd verliep erg tactisch’, vertelde hij nadien. ‘Ik mankeerde nog wat snelheid, maar mag toch terugblikken om een degelijke 1e wedstrijd van het seizoen.’ Trainer-atleet Xavier Rondas mengde zich op de 3000m meteen voorin. Een trio zonderde zich af en Xavier volgde mooi mee. Hij eindigde als 3e in 8.58.23 min.. ‘Hier ben ik content mee’, aldus Xavier. ‘Meteen een mooie duik onder de 9 min.!’ Op de langste afstand van de dag kwam Robbe Camphens in actie. Hij liep gedurende heel wat ronden aan de leiding. Op ongeveer 2km van de meet plaatste een andere atleet een versnelling. Robbe kwam enkele ronden later terug maar zag de zege uiteindelijk toch nipt voorbijgaan. Zijn wedstrijd zat er op na een mooie 15.15.96 min.. Met zijn 2e plaats gingen er 11 punten naar het RIEM-team!

Bij de spurtnummers nam Thomas Van Herreweghe de 100m voor zijn rekening. Ook hij mocht terugblikken op een geslaagde wedstrijd, met een nieuw PR van 11.53 s en goed voor 7 punten. Sander Colpaert liep de 200m in een goede 23.71s, goed voor 6 punten. Nog een PR was er voor Jorg Boeykens met een tijd van 52.98s op de baanronde. Goed voor 7 punten en een eerste duik onder de 53s.

De aflossingen bleken een bevestiging van een erg geslaagde namiddag. Sander Colpaert, Thomas Van Herreweghe, Simon Van De Velde en Jens Baeke klokten 45.63s op de 4 X 100m en pakten zo 8 punten. Onze 4 X 400m ploeg met Mathias Van Herreweghe, Rune Baeke, Joachim Bafort en Anton De Baets kwamen aan een mooie 3.30.52 min., met 9 punten als resultaat!

In de totaalstand pakte ASVO de zege met een puntentotaal van 128 punten. Zij treden volgend jaar een afdeling hoger aan. OB pakte met 120 punten net 1 puntje meer dan onze heren die met 119 punten een sterke prestatie neerzette!

Proficiat aan atleten en trainers!
Met dank aan de vele supporters!

Een gedachte over “3e plaats voor heren op BVV te Ninove”

  1. Verbazend goede uitslag. Nogmaals een bewijs dat Marnix, en de andere trainers, de atleten op de juiste nummers weet in te schuiven om een optimaal aantal punten te behalen. De atleten moeten het wel nog doen ook he, en daar zijn ze meer dan behoorlijk in geslaagd, proficiat.

Reacties zijn gesloten.