Promotie van masters dames en heren!

Op zondag 2 juni stond de laatste Beker Van Vlaanderen van dit seizoen op het programma. Onze masters dames en heren streden in 2e landelijke. Vorig jaar nog misliepen ze de promotie naar 1e landelijke met 1 puntje. Trainers Koen en Marnix zorgden alvast voor de ideale opstelling. Zou het dit keer wel lukken? De cava lag klaar. De glaasjes ook. Het weer zat mee. Er waren vele supporters…….

Jurgen De Clercq was actief op de 100m. Hij won de 1e reeks in 12.19s, een nieuwe seizoensbeste. 9 punten waren binnen. Bij de dames stond Annick Geeraert in de startblokken. Door een plotse pijnscheut kon ons nieuw RIEM-lid haar wedstrijd niet aanvatten. Jammer! Maar niet getreurd! We bleven er in geloven! Op de 200m stond Tine Ghyselen opgesteld. Ze nam het als W45-er op tegen veel jongere masters maar pakte wel de 3e plaats en 10 punten in een tijd van 29.60 min.!Over naar de baanronde die alleen voor de heren op het programma stond. Lieven Van Bossche won met voorsprong de eerste reeks in 58.74s en bracht zo 7 punten binnen. Petra Bruggeman nam 2 disciplines voor haar rekening. Aan het begin van de meeting trok ze naar de verspringstand. Ze klaarde er 4.40m. 11 punten waren binnen. Ook op de 800m liet ze zich duidelijk opmerken. In het spoor van Veerle Van Linden liep ze alweer naar een sterke 2e stek, op enkele honderdsten van de volle buit! Nadia De Rycke kweet zich uitstekend van haar taak op de 1500m. Ze klaarde de afstand in 5.19.22 min. wat alweer goed was voor 7 punten. Op het zelfde nummer maar dan bij de heren zagen we David Moens een sterke wedstrijd lopen, dit met een tijd van 4.34.33 min., een 6e stek en 7 punten. Joke De Vreese ging in deze warme temperaturen (de thermometer duidde 30° aan!) de strijd aan op de 3000m. Na 11.52.62 min. zat haar wedstrijd er op. 7 punten gingen alweer naar RIEM. Thomas Wytinck pakte het tactisch aan op de 3000m bij de heren. Hij controleerde de wedstrijd en pakte na een sterke eindspurt de zege in 9.27.01 min.. Xavier Rondas mocht aan de slag op het langste loopnummer van de dag, de 5000m. Zijn wedstrijd zat er op na 16.13.00 min., een knappe tijd, die met een 3e stek 10 punten opleverde.

Net als bij de loopnummers gingen op de kampnummers vele punten naar RIEM, waardoor we gans de middag voorin de tussenstand stonden! Patrick Baeke sprong zomaar eventjes over 1.45. 4 punten werden zijn deel. Dries Lestienne haalde met zijn 4.93m net niet de kaap van 5m. Hij pakte wel 10 punten en een 3e plaats. Bij de dames nam Berlinde De Bock zowel het kogelstoten als het discuswerpen voor haar rekening. Met 7.50m en 21.40m pakte ze in totaal 14 punten! Een overwinning en de 13 punten waren er voor Ricky De Zutter aan de kogelstand met 11.98m. Hij deed dat nog eens over aan de discusstand waar hij 34.89m lukte. Martine De Vreese was traditioneel actief aan de speerwerpstand waar ze met 18.49m zomaar eventjes 7 punten pakte. Alweer een zege was er weggelegd voor Johny De Zutter, dit met een speerworp van 48.91m.

Net voor de aflossingen zag het er goed uit voor RIEM! We prijkten helemaal bovenaan het klassement maar de anderen ploegen volgden van dichtbij….. De aflossingen zouden dus bepalend zijn voor de uitslag, maar laat RIEM nu net 2 sterke aflossingsploegen opstellen ….

Nadia De Rycke, Tine Ghyselen, Leen Verniers en Petra Bruggeman traden aan in de 2e reeks, de sterkste reeks. Na 55.90s, dus een nieuw clubrecord, werd de aflossingsstok over de lijn gebracht. Slechts 1 ploeg deed beter. 11 punten voor het RIEM-DREAMTEAM!

Atleten, supporters en trainers begonnen te dromen … Was het dit keer echt? Zouden we echt die prachtige trofee mee richting RIEM mogen nemen? Wordt 2020 het jaar waarin RIEM in hoogste afdeling zou uitkomen? De zenuwen stonden gespannen. Enkel de 4 X 400m volgde nog…

Ondertussen werden de cava en de glaasjes aangevoerd …. Alles werd in gereedheid gebracht…..

In de laatste wedstrijd van dag kwam ons sterke 4 X 400m met Jurgen De Clercq, Thomas Wytinck, Xavier Rondas en Lieven Van Bossche in actie. Zij liepen allen ‘een dijk van een wedstrijd’. Ei zo na ging de volle buit naar RIEM, maar met een 2e stek in 3.48.64 min. waren ze ‘dik content’!

Toen volgde de uitslag : 11, 10, 9, 8 …… 1. RIEM, duidelijke overwinnaar met een mooie voorsprong!

De cava werd ontkurkt en trainers Koen en Marnix ontvingen met fierheid de trofee. Ook reserve Veerle genoot net als alle meegereisde supporters mee van zoveel RIEM-weelde!

Proficiat aan iedereen die er bij was! Op naar 2020!