BK Masters dag 1 – za. 15/6

Zaterdag 15-06-2019 waren onze masters aan de beurt op dag 1 voor de Belgische kampioenschappen. AS Rieme liet zich niet onbetuigd doordat er zich 8 atleten aanmeldden . We mochten uiteraard fier zijn dat we met niet minder dan 3 gouden medailles en 1 bronzen medaille huiswaarts keerden.

Toch kreeg onze club op dit kampioenschap ook een domper te verwerken door de zware kwetsuur die David Moens overkwam op de 400m Horden. David die op training al had laten zien dat hij heel wat aanleg had voor de horden had zich dan ook niet zonder ambitie ingeschreven. Zoals afgesproken was hij niet te vlug gestart en ging vlot over de horden tot het bij de 5de horde misging. Na het overschrijden van de horde  kwam David ongelukkig neer en kon niet meer verder. Hij werd met de eerste zorgen van het rode kruis ingetaped en werd daarna naar het dichtst bij zijnde ziekenhuis gevoerd. Daar werd helaas een volledig afgescheurde Achillespees vastgesteld. We hopen dan ook met gans de club dat David na zijn revalidatie er volledig hersteld terugkomt.

Ondertussen zagen we Xavier Rondas M35 een zeer attente 800m afwerken. De eerste ronde controleerde Xavier de wedstrijd heel goed en zette op goed 300m een versnelling waarbij er niemand bij machte was zijn eindspurt te beantwoorden . Heel soliede rende hij als winnaar naar de Belgische titel in 2’07”11.

Op de 1500m zagen we een alerte Nadia De Rycke W45 die ook in een achtervolgend groepje de wedstrijd controleerde van haar dichtste belagers. Maar we kennen Nadia dat zij een heel sterke eindsprint heeft en kon zo bij het uitkomen  van de laatste bocht haar blauw-gele duivels ontbinden en kon een sterk lopende Hilde Van Hessche van ASVO het goud ontfutselen. Haar overwinning en het 2de goud voor AS Rieme was goed voor 5’12”11.

Ondertussen had Patrick Baeke (die aan een heel sterk seizoen bezig is, zowel in hoog-kogel- discus en speer) het hoogspringen afgewerkt bij de M45. Zijn beste sprong was goed voor 1m40. Hiermee behaalde Patrick een bronzen plak . En of hij daar tevreden mee was. Ook het discus werpen nam hij voor zijn rekening en slingerde de 2kg wegende schijf 27m11 ver. Hiermee haalde hij de 5de plaats.

 Op de 400m W45 zagen we 2 aan elkaar gewaagd duo met Leen Verniers en Hilde Van Hecke. Wie niet aan de aankomst stond kon het minieme verschil niet zien. Het was uiteindelijk Leen Verniers die in 1’12”67 als 5de één tiende vlugger was dan Hilde Van Hecke die met een tijd van 1’12”77 de 6de plaats behaalde.

Verrassend was zeker de 400m van Veerle Van Campenhout bij de W40. Veerle die duidelijk aan een comeback bezig is verbaasde vriend en tegenstander door maar net naast het podium als 4de te eindigen in 69”90. Met gericht trainen zal Veerle in afzienbare tijd op haar waardige niveau terug keren. We kijken er al naar uit!!!

Bij de M65 behaalde Wilfried Van Der Steen onze 3de gouden plak van de dag in het kogelstoten. Wilfried die stilaan een abonnement heeft op de titel bij zijn leeftijdsgenoten stelde terug niet teleur. Ook al was het verschil maar 2cm met zijn dichtste belager. De 5kg wegende kogel raakte na 10m85 de grond.

 Proficiat aan 4 medaillewinnaars en ook de 4 niet medaillewinnaars mogen van een geslaagd kampioenschap spreken. En… we hopen voor David voor een spoedig herstel!!!

verslag door Marnix Bruggeman