BK Masters te Sint-Niklaas – dag 2

Het BK voor masters wordt gespreid over 2 dagen, logisch gezien de véle wedstrijden en leeftijdscategorieën. Op de 2e dag mochten we supporteren voor 7 Riem-masters. Zij keerden huiswaarts met 3 gouden en 3 zilveren medailles!

Xavier Rondas/M35, die op zaterdag al een gouden medaille veroverde op de 800m, stond op dag 2 paraat voor de 1500m. 1 atleet koos meteen het hazepad. Ook in het achtervolgend groepje ging het er snel aan toe. Xavier toonde opnieuw zijn snelheid en won de strijd om de 2e plaats in 4.09.65 min..

Joke De Vreese/W35 koos voor het langste nummer van de tweedaagse, de 5000m. In een sterk bezette wedstrijd werd ze 13e in een tijd van 20.17.75 min., een PR. Joke zelf had op een iets snellere tijd gehoopt, maar die komt er zeker bij een volgende gelegenheid!

De broers De Zutter pakten op de interclubwedstrijden vele punten voor onze club. Die sterke prestaties werden nu met medailles beloond. Ricky/M35 pakte de gouden plak met een speerworp van 44.56m. Johny/M40 wist zijn speer 55.28m ver te gooien, goed voor de zilveren medaille!

Yelva LeuneW40 kwam in actie bij het discuswerpen. Ze mocht tevreden zijn met haar beste prestatie van 22.73m en een zesde plaats.

Op de spurtnummers was het uitkijken naar Tine Ghyselen/W45. Zij begon met ambitie aan dit BK. Al meteen na de start van de 100m snelde Tine weg en liep naar de Belgische titel met een tijd van 13.74s. Ook op de 200m nam ze een goede start. Ze hield dit vol en dook met een tijd van 28.91s onder de 29s! Het zilver was binnen!

Patrick Baeke/M45 mocht terugblikken op een geslaagde tweedaagse! Na zijn medailles op dag in pakte hij op dag 2 de gouden plak met een speerworp van 35.28m.