Sterke prestaties op ‘Nacht van de atletiek’

Op 20 juli stond de prestigieuze ‘Nacht van de atletiek’ op het programma. 8 Riem-atleten wisten zich te selecteren voor deze internationaal gekende meeting, en met succes! 3 keer stond een clubgenoot op het podium. Er sneuvelden 4 persoonlijke besttijden.

Lowie Wauters, tweedejaars miniemen, had zich met een tijd van 3.13 min. weten te selecteren voor de 1000m in het voorprogramma. Hij ging goed mee met de andere atleten en liep al na 3.11.01 min. over de meet, meteen een record verbetering van 2.48s!

Bij de eerstejaars cadetten meisjes 800m gingen 2 Riem-atletes aan de slag. Beiden gaven een sterke indruk met een 2e en 3e podiumplaats als resultaat. Knap! Lize Mussely werd 2e in een tijd van 2.28.59min.. Julie Ornelis verbeterde zich tot 2.29.18 min. en pakte zo de bronzen medaille.

Ook bij de scholieren heren 2003 was het raak! Rune Baeke streed mee aan de kop van de wedstrijd en werd hiervoor beloond met een bronzen plak. Hij liep zijn 800m in 2.02.52 min.. In de zelfde wedstrijd kwam Yorben De Rubbel tot een mooie tijd van 2.08.52 min.

Bij de tweedejaars scholieren heren klokte Thimon Van Herreweghe een tijd van 2.04.46min. Hij bleef hiermee iets boven zijn PR en werd 8e.

Jacintha Cornelis trad aan in de 1e van de ‘nationale reeksen’ 800m. Zij rijgt de sterke prestaties aan elkaar en dat was ook op de ‘Nacht’ het geval. Ze verbeterde haar persoonlijke besttijd met 52h tot 2.13.10 min..

Voor Robbe Camphens stond zijn wedstrijd heel wat later op het programma. Hij liep in reeks 7 van de 5000m. Na een geslaagde hoogtestage was het hopen op een duik onder de 15 min.. En of die er kwam … Robbe draaide snelle rondjes en bleef het hoge tempo aanhouden. Na 14.43.69 min. kwam hij over de meet gelopen. Hij verpulverde zijn PR met 17.32s!!

2 gedachten over “Sterke prestaties op ‘Nacht van de atletiek’”

  1. Mooie prestaties: het is door deelname aan dergelijke meetings men zijn/haar grenzen verlegd. Als gewezen langeafstandsloper doet het deugd te zien dat terug een Riemenaar (Robbe) ruim onder de 15 minuten loopt.

Reacties zijn gesloten.