Flanders Cup Ninove

Van ideale omstandigheden gesproken. De Flanders Cup in Ninove had het zaterdag getroffen. Windstil en met temperaturen tussen 15 en 20 graden was het perfect voor mooie prestaties. Dat lieten onze Riemse atleten zich geen twee keer zeggen.

Lara Hemelsoet liep de 400m. Het gevoel was beter dan de chrono klonk het achteraf. Toch is 58.86 zeker een degelijke tijd. 

In de 800m heel wat blauw-geel. Sarina Balcaen kreeg een ideale reeks voorgeschoteld. Ze rondde haar dubbele baanronde in een op een na seizoenssnelste van 2.23.01 af.

Joachim Bafort lag gebrand op een record. Helaas waren de mensen die de reeksen staken niet zo bij de pinken. Want hij kreeg geen plaatsje meer in een voor hem betere serie. Zo was hij een van de snelste in zijn reeks. Hij maakte er niettemin het beste van en was niet te beroerd om zelf de kop te nemen. Zo liep hij alleen naar de finish. In 1.56.17 kneep hij een halve seconde van zijn PR. Hij had ook een seconde voorsprong op de tweede in zijn reeks. Met een mannetje bij hem om tegen te sprinten had er wellicht een duik onder de 1.56 ingezeten.

Thimon Van Herrewege had een beetje hetzelfde probleem als Joachim. Maarde tegenstand was iets groter en legde hem het vuur aan de schenen tot de laatste meters. Thimon liep een hele sterke race en knokte zich naar een dik PR van 2.01.35. Daarmee duikt hij ook anderhalve seconde onder de limiet voor het BK. 

En wat dan gezegd van Rune Baeke. Wedstrijd na wedstrijd loopt hij sneller. Zijn eindsprint is zijn sterke wapen. Die liet hem ook nu niet in de steek. In 1.59.50 deed hij bijna een halve seconde van zijn PR af. Ook hij mag zich opmaken voor een goed KVV en later BK.

Yorben De Rubbel en Daan Bostyn zaten samen in de voorlaatste reeks. Yorben startte als een speer en kwam als eerste door aan de bel. Daarna viel hij terug om binnen te lopen in 2.09.62. En dat is een tijd die overeenkomt met wat momenteel binnen zijn mogelijkheden ligt. Daan volgde op ruime afstand en je zag meteen aan zijn gezicht dat dit zijn dagje niet was. Het draaide op geen enkel moment lekker. Zelfs zijn snelle eindbenen lieten hem in de steek. Enkel in de laatste 50m schoot hij wakker. Een offday kan gebeuren. En volgende keer zal het wel weer beter gaan. 2.10.01 was zijn eindtijd.

Lien Langeraert loopt steeds beter en een duik onder de 5min zat er al langer aan te komen. In 4.58.77 realiseerde ze haar doel. Coach Marnix zag dat het goed was.

Brecht de Meulenaere kent een moeilijk seizoen. Ook zijn 1500m betekende geen kentering. 4.11.14 is een tijd die boven zijn mogelijkheden ligt. Nog een 1500m en het seizoen zit erop voor Brecht. 

Evert Verdegem zoekt het dezer dagen meer in de kortere afstanden. Met succes want de records volgen elkaar in ijltempo op. Dit keer ging zijn 1500m voor de bijl: 4.08.54. 

Een gedachte over “Flanders Cup Ninove”

  1. Proficiat aan de atleten , wat een tijden en je ziet de jeugd elk jaar serieus verbeteren , er wordt dus sterk gewerkt samen met de trainers

Reacties zijn gesloten.