Mooie prestaties op Interregio te Gentbrugge

Ondanks de voorspelde regen daagden 17 RIEM-atleetjes op voor de interregio te Gentbrugge. Maud, Febe, Alessia, Stan, Daan, Thor, Marthe, Lenie, Inès, Flore, Alessandra, Gien, Samuel, Mette, Amber, Lowie en Flor liepen, sprongen, stootten en gooiden de RIEM-clubkleuren alweer in de kijker. De namiddag werd afgesloten met een knappe 4e stek op de 10 X 200m aflossing. Proficiat aan al onze deelnemers!

3 benjamins meisjes gaven het beste van zichzelf. Alessia Sesay won, met de glimlach, de 60m in haar reeks. Maud De Pauw liet PR’s noteren in de verspringbak-2.43m en met de kogel-3.98m. Ook Febe Degrande zette op de zelfde disciplines nieuwe bestprestaties neer met 2.97m en 4.21m. Sterk!

Net als bij de meisjes daagden ook 3 benjamins jongens op voor deze meeting. Thor Van Acker was duidelijk in zijn dagje. Hij mag 3.44m ver, 5.82m met de kogel en 26.43m met de hockeybal bijschrijven bij zijn PR’s. Stan Haegeman verbeterde zich in de verspringbak tot 2.40m. Daan Raes wipte 2.05m ver en stootte zijn kogel naar 5.06m, ookal nieuwe PR’s.

Onze sterkst vertegenwoordigde groep, de pupillen meisjes, beleefden een toffe en ook succesrijke wedstrijddag. Marthe De Pauw wipte voor het eerst over 1m en gooide haar hockeybal naar een sterke 23.95m. Lenie Wauters evenaarde haar PR met 1.05m hoog en kreeg bij de hockeybal 22.36m achter haar naam. Inès De Windt tekende voor 2 bestprestaties met 9.99s over 60m en een hockeybalworp van 28.53m waarmee ze 5e werd van de 42 deelneemsters. Flore De Rycke verbeterde zich tot 95cm hoog. Bij haar landde de hockeybal na 15.47m. Alessandra Vermote mocht tevreden zijn met haar worp van 14.86m maar heeft het toch iets meer op de loop- en springnummers begrepen. Gien Haegeman ging over 1.05m. Met 19.80m gooide ze de hockeybal net geen 20m ver.

Net als bij de andere categorieën was het moeilijk een nieuw PR op de spurt-of hordennummers neer te zetten. De wind blies iets te veel in het nadeel. Samuel Alika was onze enige vertegenwoordiger bij de pupillen jongens. Hij zette zoals steeds knappe prestaties neer, dit keer op de 60m, de 60H, de hockeybal en het hoogspringen. Deze laatste discipline had wel erg te lijden onder de hevige regen.

Mette De Beule en Amber Raes hadden de ‘eer’ hun 300m in de gietende regen af te werken. Toch slaagde Amber er in met 59.26s een PR neer te zetten. Daar slaagde ze ook in op de 60m horden met 14.78s, een vertesprong van 3.16m en een kogelprestatie van 5.31m. Van een mooie vooruitgang gesproken!! Ook Mette bleek in goed doen met een nieuwe bestprestatie op de 60m in 13.45s.

Lowie Wauters, die aan een sterke zomer bezig is, werd 2e op de 80H en kwam ook met de discus tot een sterke prestatie. Zijn PR op de 300m verbeterde hij met 2.69s tot 43.92s. Flor Bekaert kwam op dat zelfde nummer tot een mooie 49.84s en verbeterde zich tot 3.87m in de verspringbak.