Rune naar de Memorial!

Op 15 augustus vond in Oordegem het KVV voor cadetten en scholieren plaats. AS Rieme was aanwezig met elf atleten, waarvan liefst negen van trainer Xavier Rondas. Medailles konden we niet veroveren, maar we noteerden wel een hele resem sterke prestaties.

Lisa De Bock beet de spits af in de reeksen van de 100m. Met 13.01 plaatste ze zich voor de finale. Daarin behaalde ze nadien een mooie zevende plek in 12.91 (=SR). Lisa nam nadien ook nog deel aan het verspringen. Daarin sprong ze 5m31 en daarmee behaalde ze een vijfde plaats bij de scholieren.

Ook Thomas Van Herreweghe liep al vroeg de reeksen van de 100m. In 11.85 zat er net geen finale in voor onze sprinter. De 200m was een rechtstreekse finale en daarin liep Thomas naar een SR van 23.73.

Thibaut Temmerman kwam uit in zijn favoriete 400m. Hij won zijn reeks en verbeterde zijn record naar 56.84. 

In de 800m voor cadetten zaten Lisa Van Bossche en Julie Ornelis in de B-reeks. Lisa nam de wedstrijd in handen en won van op de kop haar reeks in 2.27.24. Julie werd vijfde met een nieuw PR van 2.29.01.

De 800m voor scholieren telde ook twee Riemse atleten. Rune Baeke en Thimon Van Herrewege mochten op basis van hun tijden in de A-reeks aantreden. Opdracht was om niet tactisch te lopen maar zelf het heft in handen te nemen. Rune kweet zich voorbeeldig van zijn taak en leidde tot 600m van het einde de groep. Dan kwamen de snellere mannen in actie. Rune hield echter goed stand en hij liep als vijfde in 2.00.37 over de streep. Hij greep daarmee ook het laatste ticket voor de 1000m van de Memorial Van Damme voor de jeugd. Thimon werd in zijn reeks negende in 2.01.59 en bleef daarmee ook maar een fractie boven zijn PR. 

In de 1500m voor cadetten had Daan Bostyn de derde beste prestatie. Een virtuele bronzen medaille dus. Maar helaas liep het anders af. Daan had heel veel last van zijn heup en kon zijn kansen niet verdedigen. Hij werd vijfde in 4.48.15.

Bij de scholieren had Niels Van Bossche pech dat zijn ‘te volgen man’ zich had vergeten aanmelden en niet mocht starten. Daardoor moest hij zijn hele wedstrijd alleen afwerken. Hij finishte in 4.50.99 een eind boven zijn record.

Margaux Temmerman startte in de 200m. In 28.06 bleef ze minder dan een tiende van een seconde van haar record verwijderd. Ze werd daarmee vierde in haar reeks.

Kilian Moens moest wachten tot het einde van het kampioenschap om aan te treden. Hij deed dat in de 1500m steeple. Hij liep een dijk van een wedstrijd en deed in 5.05.00  niet minder dan 22 volle seconden van zijn besttijd. 

Een gedachte over “Rune naar de Memorial!”

  1. Proficiat voor onze jeugdatleten en trainers.Als ik naar de tijden kijk kan ik alleen maar bevestigen dat ze sterk bezig zijn!

Reacties zijn gesloten.