PK aflossingen – verslag cadetten en scholieren

Met 6 ploegen cadetten en scholieren jongens en meisjes op het PK aflossingen, werd op zich al een puike prestatie geleverd. Tel daarbij de 3 clubrecords (allen bij de cadetten meisjes) die werden neergezet én twee podiumplaatsen, en we mogen gerust spreken van een erg geslaagde namiddag!

Onze cadetten meisjes namen met 8 Riem-atletes deel en waren actief op de 4x100m, de 4x800m en de 4x200m. Een eerste CR sneuvelde al op de kortste afstand. Jelke De Paepe, Laure Devlamynck, Margaux Temmerman en Miek Lagaeysse werden 5e in hun reeks en liepen naar 52.40s (vorig CR : 53.58s in 2017). Even later deden zij dit nog eens over op de dubbele afstand met een tijd van 1.53.46 min. (vorig CR : 1.54.54s in 2018). Voor de eerste keer stelde onze club ook een team op bij de cad meisjes 4x800m. Een clubrecord was dus een zekerheid. Toch bleek het niet zo eenvoudig. Het stokje belandde op de grond en even werden we gediskwalificeerd. Gelukkig werd deze beslissing later weer ingetrokken en mochten Lise Mussely, Lisa Van Bossche, Julie Ornelis en Kayleigh Baeten met 10.15.71 min., een nieuw CR, de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Kilian Moens, Victor De Poorter, Niels De Pauw en Liam Smet waren onze vertegenwoordigers op de 4x800m bij de cadetten jongens. Ferre Danschutter was hier de meegereisde reserve en supporter en zag zijn clubmakkers naar een mooie 9.45.73 min. en een 5e plaats snellen.

Op de 4x100m scholieren heren zagen we Thimon Van Herreweghe, Thomas Van Herreweghe, Thibaut Temmerman en Anton Schelfout aan het werk. Na 46.94s zat hun wedstrijd er op. Ze werden hiermee 4e. Ook op de 4x800m was onze club actief. Niels Van Landeghem, Thimon Van Herrewege, Yorben De Rubbel en Niels Van Bossche klaarden deze afstand in 8.55.46 min. en mochten zo als 2e ploeg het podium op.

2 gedachten over “PK aflossingen – verslag cadetten en scholieren”

 1. Blij voor de cadetten meisjes 4x800m.
  Het was voor ons, juryleden, ook heel heel warm, om een ganse dag te jureren.
  Foutjes zijn er om rechtgezet te worden,….

  1. Geen probleem , Sabine.
   Alle respect voor jullie om daar een ganse dag te staan. Zonder jullie is er geen atletiek meer mogelijk.
   Eind goed al goed!!!

Reacties zijn gesloten.