Succesrijk BK aflossingen met goud, zilver, brons en 3 clubrecords!

6 RIEM-ploegen namen deel aan het BK aflossingen in Merksem. 3 keer mochten we het podium op. Onze senioren dames pakten brons op de 4x800m in een erg sterk bezette wedstrijd. Traditioneel kwamen ook onze masters dames sterk voor de dag, dit met zilver – 4x100m en goud – 4x800m. Een mooie 5e plaats was er voor onze 4x800m-ploeg bij de cadetten meisjes en voor de 4x400m-ploeg bij de dames AC.

Al voor de middag kwam ons eerste team in actie. Onze dames W45 met Tine Ghyselen, Hilde Van Hecke, Leen Verniers en Nadia De Rycke wilden maar wat graag onder de 57s duiken op de 4x100m. Ze slaagden hierin met een sterke tijd van 56.59s, goed voor de 2e plaats en een nieuw clubrecord. Net als op het PK bleek KAAG iets te sterk.

Op het PK aflossingen braken onze senioren dames nog het 19-jaar oude clubrecord 4x800m. Dit clubrecord hield alvast minder lang stand want met een tijd van 9.14.61 min. deden Sarina Balcaen, Katrijn Vande Riviere, Lara Hemelsoet en Jacintha Cornelis alweer enkele sec. beter! Ze kregen het brons om de hals na een erg boeiende wedstrijd!

Riem zorgde op dit BK ook voor een unicum! In elke wedstrijd mocht slechts 1 ploeg per club ingeschreven worden, maar doordat masters en senioren een gezamenlijke wedstrijd 4x800m dienden af te leggen, mochten we toch supporteren voor 2 teams! Bij de masters dames bleven Nadia De Rycke, Veerle Van Campenhout, Marijke Van Bossche en Petra Bruggeman de traditie trouw. Voor de derde keer op rij pakte Riem de Belgische titel! Met 10.34.53 min. bleven zij het 2e team net 30s voor.

Voor het eerst stelden we ook een ploeg cadetten dames 4x800m op. Nadat op het PK een CR was ingesteld, wilden onze 4 eerstejaars Julie Ornelis, Lisa Van Bossche, Lina Baeke en Lise Musely ook nu een mooie prestatie neerzetten. Hier slaagden ze met glans in! De wedstrijd zat er op na 10.04.45 min., een nieuw clubrecord en een heel puike 5e plaats!

Aan het einde van de namiddag mochten we supporteren voor onze ploeg 4x400m bij de AC dames. Lisa De Bock, Lore Bauwens, Lara Hemelsoet en Jacintha Cornelis mochten aantreden in de sterkste van 2 reeksen. Ze doken alweer onder de 4 min., dit met een tijd van 3.58.00 min., goed voor de 5e stek!

Een 12e plaats was er voor ons team 4 X 100m dames. Sarah Van Hecke, Flore De Backer, Lore Bauwens en Lisa De Bock klokten een tijd van 53.34s.

Proficiat aan alle atleten!

Met dank aan onze coaches en de meegereisde supporters!