ACM Deinze

Op zaterdag 7 september namen twaalf atleten deel aan de ACM van Deinze. Het weer zat niet mee met veel wind en zelfs enkele stevige regenbuien. Toch werden er enkele PR’s gevestigd.

Scholier Thibaut Temmerman liep de 400m. In 56.91 bleef hij slechts een tiende boven zijn PR.

Zijn zus Margaux nam deel aan de 200m. Zij wilde zich graag nog plaatsen voor het BK. In 27.52 kneep ze halve seconde van haar PR en dook ze ook onder de limiet van 27.65 voor de cadetten. Proficiat!

In de 800m zagen we een pak Riemse atleten. Cadette Dina De Saedeleer had al eventjes geen 800m meer gelopen. Ze deelde haar wedstrijd niet zo goed in en had nog te veel over op het einde. In 2.55.66 bleef ze ruim boven haar PR.

Mathias Van Herreweghe had een offday en moest vrede nemeb met 2.18.07. Junior Joachim Bafort hoopte op een PR maar de haas liep veel te snel en hij raakte vast in een achtervolgend groepje. Hij begon er dan maar zelf aan te sleuren maar dat bekocht hij op het einde. Zo strandde hij op een tweede plaats in 1.58.54. Scholieren Thimon Van Herrewege en Yorben De Rubbel liepen eveneens de dubbele baanronde. Thimon gaf opnieuw een heel sterke indruk en liep nu al voor de derde keer op rij 2.01. Dit keer met 88/100 erna. Dat record kan er misschien zondag op het BK wel uitkomen. Yorben is na de zomer op zoek naar de goede vorm maar in Deinze lag die alvast niet. Na een goede eerste ronde viel hij de tweede helemaal stil om een eind boven zijn PR in 2.12.78 te finishen. Cadet Ferre Danschutter liep een vlakke wedstrijd en zag die beloond met een degelijke 2.46.95, 2sec boven zijn PR. 

In de 3000m zagen we bij de dames Lien Langeraert aantreden. Zij finishte als tweede maar dat had het elektronisch oog niet gezien. Na melding werd ze alsnog op de fotofinish herkend. Ze kreeg een tijd van 10.50.64 achter haar naam.

Scholieren Niels Van Bossche en Niels Van Landeghem stonden voor hun debuut in de 3000m. Trainer Xavier had voor beiden een benaderend schema opgesteld en daar weken ze niet veel van af. Niels VB haalde eindmeet in 10.26.11 en Niels VL liep binnen na 10.33.05. Lang niet slecht voor een eerste kennismaking met deze afstand.

In de kampnummers zagen we Kayleigh Baeten aan het werk. De cadette werd tweede met de kogel (9m04) en derde met de discus (21m09). Proficiat!