Prachtige resultaten op BK cadetten en scholieren

Afgelopen weekend werd in Moeskroen voor cadetten en scholieren georganiseerd. En het moet gezegd: onze zes atleten die zich wisten te plaatsen deden het voortreffelijk!

We beginnen met meisjes, ladies first. Cadette Margaux Temmerman kon pas op het laatste nippertje, amper een week voordien, de limiet voor het BK lopen. In Deinze zette ze een tijd van 27.52 neer in de 200m.  Die tijd wilde ze op haar laatste wedstrijd graag nog wat aanscherpen. Helaas moest ze in haar reeks opboksen tegen een wind van 2,4m/s. Uiteindelijk wees de chrono 27.81 aan, wat met die tegenwind zeker niet slecht was en bovendien ook de tweede snelste tijd uit haar carrière was.

Lisa Van Bossche was al langer zeker van deelname aan de 800m bij de cadetten. Waar er eerst twee reeksen waren voorzien, werd uiteindelijk maar een serie op gang geschoten. Opdracht was om te laten zien dat ze zeker beter kon dan de traagste tijd (2.26.94) van alle vijftien ingeschrevenen. Lisa startte goed mee en ze toonde het lef om zich halfweg de groep te zetten. Tot de verbazing van de coach kon ze tot in de laatste rechte lijn meegaan en zelfs de achtste plaats behalen. Prachtige wedstrijd gelopen Lisa! Als beloning verscheen er op de uitslag een record van 2.25.11.

Op de tweede dag van het BK hadden we twee scholieren jongens in de 800m. Rune Baeke en Thimon Van Herrewege zouden op basis van de deelnemerslijst samen in de B-reeks zitten. Maar omdat er een atleet afmeldde schoof Rune door naar de A-reeks. Thimon stond er dus alleen voor in zijn wedstrijd en dat sloeg hem even uit zijn lood. De zenuwen speelden hem parten maar hij verweerde zich toch kranig. Hij behaalde in 2.02.02, minder dan een seconde boven zijn PR, uiteindelijk een zesde plaats in zijn reeks. Zonder die stress en de last minute wijziging had er zeker nog iets sneller ingezeten. 

En dan toch wel een speciale vermelding voor Rune want de vooruitgang die deze eerstejaarsscholier deze zomer gemaakt heeft is toch wel spectaculair. Begonnen aan het seizoen met een PR van 2.05 wist hij op het BK voor de zoveelste keer op rij zijn record aan te scherpen. Hij deelde zijn wedstrijd heel goed in en met een sterke laatste rechte lijn haalde hij nog een drietal atleten in. Dat leverde hem uiteindelijk een onverhoopte vijfde plaats op én een prachtige besttijd van 1.58.70.  Proficiat en veel succes aan de topsportschool!

Lisa De Bock koos voor twee disciplines. In het verspringen behaalde ze een vijftiende plaats met een sprong van 4m80. In de 400m verging het haar echter heel wat beter. Ze won haar reeks van de 400m in een SB van 59.26. Dat bleek zelfs de snelste tijd van alle deelnemers waardoor ze in de finale de beste baan kreeg. De finale vond op zondag plaats. Opnieuw werd het een SB van 59.14. Dat leverde haar een zevende plaats op. Proficiat!

Thomas Van Herreweghe kwam in actie in de 100 en 200m. Thomas heeft het voortreffelijk gedaan op de 100m met een tijd van 11.73 . En dit met een tegenwind van 1,2m/s. Op de 200m sloot hij zelf zijn seizoen af met een nieuw persoonlijk record. 23.45. Opnieuw werd hij daar vierde mee in zijn reeks.

Tot slot nog vermelden dat op dit kampioenschap een junioresploeg 4x800m bij de meisjes aantrad op hun BK aflossingen. Hanne Carnoy, Fiebe Aers, Lies Cauwels en Emilie Verselder werden tweede in 11.31.25. Proficiat!