CrossCup Relays – Juniors en Seniors.

Onze Riem-atleten zijn het nieuwe crossseizoen goed gestart! Bij de junioren en senioren stelden we in totaal 8 ploegen op. De vele mooie prestaties stapelden zich op. Onze senioren dames wisten een top10-plaats te veroveren met stek 7!

De junioren dames legden samen met de masters dames hun wedstrijd af. In ons juniorenteam startte Lisa De Bock sterk, liep Leonie Thaets een verdienstelijke 1500m en sloot Deborah Wuestenberghs af op een 24e stek, dit op 26 teams.

48 junioren heren-teams streden voor een podiumplaats. Hier verdedigden 2 teams onze clubkleuren. In team 1 zagen we een  sterke prestatie van Joachim Bafort als startloper. Ook Brecht Neyt en Evert Verdegem vochten voor elke plaats, wat resulteerde in plaats 17. In het andere team kwam Jens Baeke de start. Hij gaf zijn aflossingsstok door aan Thibaut Temmerman. Thimon Van Herreweghe was slotloper. Hij kwam als 46e over de meet.

Het was ook uitkijken naar de prestaties van onze damesteams. ‘Vorig jaar haalden we een 14e plek’, klonk het bij startloopster Lara Hemelsoet. ‘Dit jaar willen we graag beter doen.’ Ze voegde de daad bij het woord en nam een mooie start. Ze was nooit uit de top 10 weg. Ook Jolien Van Hoorebeke liep sterk en gaf als 9e haar aflossingsstok door. Katrijn Vande Riviere beet zich vast in het spoor van Lisa Rooms en remonteerde nog 2 loopsters. Als 7e liep ze over de meet!! Ook ons ander team was in heel goede doen. Sarina Balcaen miste wel een beetje haar start maar wist nog veel goed te maken. Lien Langeraert liep alweer een dijk van een wedstrijd, net als Tamara Van Vooren, die finishte als 21e, dit op 74 teams.

Bij de senioren heren werden 105 lopers het veld ingestuurd. Op de 33e stek vinden we Riem 1 terug in de uitslag, dit met Ruud Nauts, Brecht de Meulenaere en Robbe Camphens. Robbe haalde hierbij de 21e tijd van alle slotlopers. De 88e plaats ging naar het team van Bavo Laureyns, Mathias Van Herreweghe en Martijn Baete. We stelden ook een 3e team op. Anton De Baets, Ludo Rogiers en Kevin Neyt liepen een goede wedstrijd, wat resulteerde in de 103e stek.