CrossCup Relays – Masters

Onze masters trokken niet zonder ambitie naar deze relays. In het verleden lukte het hen al meermaals om een podiumplaats te pakken. Het was dit jaar niet anders. De Riem-dames pakten het zilver. De Riem-heren mochten het derde podiumtrapje beklimmen.

19 ploegen stonden aan de start bij de masters masters. 4 teams droegen de geel-blauwe Riem-kleuren. Team 1 met Liesbeth De Vos, Nadia De Rycke en Petra Bruggeman beoogde een podiumplaats. Dit jaar bleek de tegenstand echter heel sterk. Slotloopster Petra vocht een spannende strijd uit met 2 andere atletes. Die eindigde in het voordeel van het Riemse team. Petra bleek de snelste slotloopster. Trots mochten de 3 dames het zilver om de hals.

In team 2 startte Veerle Van Campenhout. Zij gaf haar aflossingsstok nog mooi in de top 10 door. Carine Van Hulle wist deze positie knap te behouden. Ook Annelies Van Hoecke gaf een sterke indruk en liep als 9e over de finish.

In team 3 zagen we Elke De Vreese als startloopster aan het werk, gevolgd door Marijke Van Bossche en Yelva Leune. In een mooi tempo haspelden deze dames de afstand af, goed voor een knappe 12e stek. 

In team 4 nam Sofie Buysse een goede start. Lore De Roo en Christine De Roose namen respectievelijk de 1500m en de 2800m voor hun rekening, wat resulteerde in een sterke 14e stek!!

Bij de heren moest last minute nog een verandering worden doorgevoerd doordat Lieven Van Bossche ziek diende af te zeggen. Zo kwam Geert Martens in de ploeg. Hij gaf alles in zijn 1000m. Thomas Wytinck snelde er als een raket vandoor en remonteerde vele lopers. Hij zette de snelste tijd neer van alle 2e lopers. Ook Xavier Rondas liep een dijk van een wedstrijd. Hij haalde nog 6 lopers en liep als 3e over de meet! Brons dus voor team 1!

In team 2 was Frank Bekaert startloper. Hij gaf de aflossingsstok door aan Erik Claus. Luc Dellaert maakte het werk van zijn ploegmakkers af door als 49e over de meet te lopen, dit op 67 teams.