Veldloop Aalter

Met 61 atleten was AS Rieme een van de grootste clubs aanwezig in Aalter. De weersomstandigheden waren alvast ideaal om te crossen. Een stralende zon, weinig wind én de zondag voor een feestdag, alles dus om er een geslaagde en sportieve middag van te maken.

Bij de cadetten meisjes valt het op dat we steeds een grote en enthousiaste groep op de been kunnen brengen. Ditmaal waren we met zijn achten. Lisa Van Bossche liep weer meteen mee in de spits van de wedstrijd. Met nog 300m te gaan had ze zich samen met een meisje van Lebbeke losgerukt uit de groep. Met zijn tweeën gingen ze naar de meet. In de sprint bleek de Lebbeekse echter net iets sneller waardoor Lisa het zilver pakte. Toch alweer sterk hoor! Lise Mussely liet een betere indruk en werd mooi achtste. Daarna volgde Alyssa Potie op een 13e plaats, en dat op een spike! Kiara Moens liep ook weer een zeer verdienstelijke wedstrijd en werd 14e. En wat dan gezegd van Lina Baeke. Ze was er eventjes uit maar maakte haar comeback in het veld met een 17e plaats. Ilona Potie mocht als 24e binnenlopen en Jana Van Der Leene snelde heel knap naar de 26e plaats. Dina De Saedeleer durfde het aan om wat sneller te starten en leverde haar meteen een pak winst op. Als 29e wist ze zo nog zeven meisjes achter zich te laten. (36)

Bij de cadetten jongens waren we met zijn vieren. Liam De Smet liep ondanks de weinige looptrainingen toch naar een mooie 9e plaats. Niels De Pauw verbaast ons week na week met zijn steeds betere resultaten. Stilaan wordt hij een vaste waarde in de top van de wedstrijd. Hij werd dit keer mooie 11e. Tibo Welvaert was moe maar tevreden met zijn 25e plaats en ook Ferre Danschutter heeft een mooie vooruitgang geboekt. Als 31e liet hij nog veel atleten achter zich. (44)

Bij de scholieren drie vertegenwoordigers. Rune Baeke nam aan zijn eerste veldloop sinds jaren deel. Vooraf vroeg hij me of hij zou kunnen winnen. Ik antwoordde dat dat nog niet voor vandaag zou zijn, maar eerder iets voor later dit seizoen. Gaf Rune me daarna eventjes lik op stuk! Hij won warempel de wedstrijd en dat na een duizelingwekkende laatste ronde waarin hij vanuit een verloren positie toch nog naar de overwinning liep. Dikke proficiat! Kilian Moens verdient de trofee voor vechtlust want onze dappere eerstejaars leek van niemand bang door af en toe het commando van de wedstrijd te gaan bepalen. De trainer vreesde dat hij zich daarmee vroegtijdig zou opbranden maar kleine Moens hield gewoon stand. Pas in de laatste meters moest hij nipt het podium laten gaan. Alweer een sterke vierde plaats! Niels Van Landeghem startte goed maar halfweg staken weer de steken in de ribben en middenrif de kop op. Daardoor moest hij gas terugnemen. Hij beet echter door en kon toch nog als 19e binnenlopen. (27)

Samen met de scholieren liepen ook de M50-masters. Daar zagen Edmond Helskens als 19e en Ronald Descamps als 25e. (32)

Over dan naar de dames. Petra Bruggeman mocht net als in Zwijnaarde als tweede het podium op. Nadia De Rycke werd 5e en dat was een plaatsje beter dan Liesbeth De Vos. Carine Van Hulle was 8e master en Stephanie De Rijcke kwam als 15e aan. (17) 

Katrijn Vande Riviere scoorde een twee op twee want opnieuw gaf ze de tegenstand geen schijn van kans. Lien Langeraert deed het ook uitstekend met een 7e plaats. Wat een vooruitgang van Lien! Sarina Balcaen liep eveneens een sterke wedstrijd. Ze haalde als 9e weer de top 10. Ellen De Wever heeft ook de microbe weer te pakken en maakte haar rentrée in het veld. Dat bekroonde ze met een 18e plaats. (23)

Ruud Naudts was de enige vertegenwoordiger bij de seniores heren. Hij liep een goede eerste helft maar kreeg het dan wat lastiger. Een 18e plaats was zijn deel. (26)

Bij de juniores twee Riemse atleten. Brecht Neyt was tevreden van zijn 9e plaats. Niels Van Bossche maakte zijn debuut bij de juniores. Hij kon nog net zijn vader niet bijhouden maar dat zal slechts een kwestie van tijd zijn als hij zo blijft verbeteren en trainen. Hij werd 13e. (13)

Xavier Rondas scoorde eveneens een twee op twee bij de masters want hij kon na Zwijnaarde opnieuw winnen. Lieven Van Bossche werd 21e ‘jonge’ master en Freddy Van Landeghem zagen we als 28e binnenrennen. (34)

2 gedachten over “Veldloop Aalter”

  1. Trotse grootvader.. Rune je hebt het geweldig gedaan.. Wat een mentaliteit..ondersteuning door een mooie vereniging…

  2. Eerst en vooral wil ik de verslaggevers van de wedstrijden een dikke pluim geven :Veerle en Xavier bijten hier toch wel de spits af.
    Daarnaast heb ik de uitslagen met meer dan bewondering bekeken.Bij de dames bijna in alle categorieën vertegenwoordigsters. Jammer dat vooral bij heren men vanaf juniores toch wel dikwijls afhaakt. Uitzonderingen bevestigen de regel. Als men goed werk levert in de breedte komen de resultaten er, kijk maar naar de plaatsen die behaald zijn in Aalter: WAW. Proficiat aan alle atleten , de trainers, alle betrokkenen en het bestuur.

Reacties zijn gesloten.