Veldloop Deinze: vanaf cadet

Mooie omloop, goed weer en veel lopers, weinig  nieuws onder de zon dus in Deinze, en de zon mocht je dit jaar letterlijk nemen. Deinze is in Oost Vlaanderen, en bij uitbreiding in gans Vlaanderen, de veldloop met het meeste deelnemers. Dus sterke concurrentie voor onze Riemse atleten.

De meisjes cadetten waren met 38 atletes in totaal. Daarvan toonde MUSSELY Lise zich met een 13° plaats de beste Riemse. Mooie wedstrijd in sterk deelnemersveld. POTIE Alyssa en MOENS Kiara ontliepen mekaar maar een seconde en werden respectievelijk 19° en 20°. BAEKE Lina was niet ver en eindigde op een 23° plaats. POTIE Ilona werd 26° en even later liep DE SAEDELEER Dina als 28° over de meet. Opvallend, onze 6 deelneemsters waren netjes verdeeld in 3 eerstejaars en 3 tweedejaars.

Bij de scholieren kregen we geen vertegenwoordigster te zien. Hopelijk zien we daar vanaf volgende winter verandering in.

WUESTENBERGHS Deborah diende maar 4 juniores voor zich te dulden. Met een 5° plaats in de 10 koppige bende juniores, mag ze op een goede wedstrijd terug blikken.

Een mooie 4° plaats mochten we optekenen van Liesbeth DE VOS bij de masters. Dat Liesbeth talent heeft herinneren we ons nog  van jaren terug. Stilaan komt dit terug naar boven. Mieke SUYS blijft het verduiveld goed doen, en dat bewees ze terug met een 7° plaats. En als de blessures onder controle zijn bij Carine VAN HULLE, dan lukt het voor haar ook nog aardig, bewijs daarvan is haar mooie 8° plaats. Yelva LEUNE kon net de top tien niet binnen duikelen, toch vind ik haar 11° plaats heel goed. Evy WILLEMS ten slotte werd 19° en ook dat duidt op een goede wedstrijd. (24)

VANDE RIVIERE Katrijn was overduidelijk de beste bij de seniores. Kon de concurrentie in de aanvangsronde nog enigszins de schijn ophouden, dan werden ze in de volgende ronden verstikt door het hoge tempo dat Katrijn de ganse wedstrijd wist aan te houden. Met een drie op drie lijkt ze in de regionale crossen weinig tegenstand te ondervinden. Een verbazende Lien LANGERAERT wist op een 8° plaats beslag te leggen. Wat heeft die al een weg afgelegd, en ze blijft maar verbeteren. Kan trouwens ook gezegd worden van Tamara VAN VOOREN die een beetje verstrikt geraakte in het startgewoel, maar als marathonloopster sterk terug kwam naar het einde van de wedstrijd. Ze werd uiteindelijk 9°(31). Met drie in de top tien mogen we van een gezamenlijk succes spreken voor Rieme.

Bij de jongens cadetten mochten we 55 aankomsten noteren. Daarvan was SESSELLE Xander duidelijk de beste Riemenaar met een 15° plaats. Goede wedstrijd hoor als 1° jaars. Xylian MEYVAERT werd 37° en deed meer dan zijn best. Victor DE POORTER kon net niet aanpikken bij Xylian en werd 38°, daar zit ook nog progressie in hoor. Ferre DANSCHUTTER vocht zich naar een 46° plaats en wist zo toch nog heel wat atleten achter zich te houden.

In de scholierenreeks keken we uit wat Kilian MOENS vermocht tegen de zeer sterke tegenstand. Hij startte goed, moest dan even gas terug nemen in de tweede ronde om in de slotronde terug te komen naar een mooie 10° plaats. Ook Niels VAN LANDEGHEM liep een degelijke wedstrijd, alleen in de slotronde kreeg hij het wat lastig. Hij werd uiteindelijk 23°. (36)

Luc DELLAERT werd 14° bij de masters + 50 maar zei achteraf dat hij te weinig power in de benen had. Ludo ROEGIERS, nog niet zo lang bezig, liep zich naar een  31° plaats op de voet gevolgd door Edmond HELSKENS die terug de drive gevonden heeft. Ronald DESCAMPS ten slotte deed het meer dan behoorlijk met een  34° plaats op 38 aankomsten.

Twee Riemse seniores aan de start in de 41 koppige bende, we hebben al minder seniores aan de start gezien,  in OPWIJK  stonden ze er met 2 aan de start. Ruud NAUDS was, zoals verwacht, onze beste man. Hij liep in een vlotte stijl naar een 28° plaats. Ook Kevin NEYT nam de handschoen op en wist de laatste plaats te vermijden en werd 40°. Een geluk dat zo’n jongens ook nog de moed hebben om deel te nemen.

Brecht NEYT werd 9° bij de juniores. De uitslag geeft het niet zo direct weer, maar Brecht is reeds een heel stuk verbeterd .  Opvallend is dat onder de 11 juniores er zich slechts 2 tweede jaars bevinden. Veel volk zal er dus niet bijkomen volgend jaar bij de seniores.

Bij de jonge masters liet Xavier RONDAS opnieuw zijn snelle benen zien. Hij won overtuigend en bracht de tweede bloemtuil van de dag mee naar huis. Freddy VAN LANDEGHEM  reeds lang geplaagd door blessures, knokte zich verdienstelijk naar de 37°  plaats op 53 aankomsten.

Laatste vaststelling bij de mannen, de masters liepen in totaal met 91 atleten over de eindmeet en de seniores met 41, dus niet eens de helft. Komt daar ooit nog verandering in, of verschrompelt het veldlopen bij de seniores verder tot een zondagse uitstap voor enkele getrouwen. De toekomst zal  het uitwijzen maar het ziet er niet goed uit.

Antoine Van Hijfte

3 gedachten over “Veldloop Deinze: vanaf cadet”

  1. Antoine ziet het zoals velen gebeuren, het kleine aantal senioren.
    In plaats van scholieren met masters te laten samen lopen zou ik liever op regionale wedstrijden eens willen zien of een wedstrijd senioren en masters samen over 7km bv. in plaats van de korte cross een betere oplossing zou zijn. Met nog steeds een apart klassement +35 en + 50.
    Het grote voordeel zou dan zijn dat nieuwe senioren volop in het pak meelopen wat veel meer zou stimuleren om terug naar de cross te komen.

  2. Ronald, dat lijkt inderdaad toch enigszins te lukken bij de vrouwen. Daar zien we dat de seniores bijna het zelfde aantal deelnemers scoren als bij de mannen. Vroeger was dit helemaal niet het geval. Waarom zou het bij de mannen dan niet lukken als het bij de vrouwen lukt. Maar, zoals telkens weer, zullen er voorstanders en tegenstanders zijn.

  3. Inderdaad, ik had er nog niet aan gedacht, maar bij de dames gaat het wel de goede richting uit!

Reacties zijn gesloten.