Veldloop in Deinze – De vlotte pen

Dit winterseizoen wordt ‘De vlotte pen’ vlot doorgegeven! Elke veldloop neemt een andere ouder de ‘pen’ of laptop ter hand. We ontvingen alweer een mooi verslag, dit maal van de papa van Aaron/pup.

17 november, een stralende voormiddag. De perfecte omstandigheden voor een veldloop op een snel parcours en dat is nu net wat AC Deinze ons voorschotelde. Het dient gezegd, we waren er niet alleen. In totaal kwamen er net geen 1200 atleten over de meet in de Brielmeersen en toch slaagden we er in een aantal podiumplaatsen te veroveren.

Bij onze eerstejaars benjamins jongens hield August de Reu (1) het pak achter zich, maar ook Sep Degrande (38) liep een geweldige run. We konden 57 lopers tellen bij deze categorie, dus een heel erg mooie prestatie! Ook bij de eerstejaars meisjes waren 56 atleten aan de start, waar voor AS Rieme Elise Van Parys (8), Estee Lootens (21) en Elene Van Damme (44) onze clubkleuren met glans vertegenwoordigden. Proficiat!

In een druk bezet veld voor de tweedejaars Benjamin jongens, 87 lopers om precies te zijn, stonden Jason Saey (66), Daan Raes (74) en Djavo De Pauw (77) aan de start. Een sterke prestatie van de drie vikingen in een groot deelnemersveld! Helaas konden we bij de meisjes in deze categorie niemand noteren, dus een warme oproep aan de ouders en atleten om ook hier wat meer vulling te verkrijgen.

Zo gaan we over tot de eerstejaars pupillen jongens waar ook maar liefst 76 deelnemers klaarstonden. Bij de jongens hadden we vier jonge strijders aan de start, Charles Van Daele (7) liep een erg mooie wedstrijd en kwam ruim binnen de top 10 over de meet. Iets verder in het klassement kwam het groepje Thor Van Acker (44), Aaron Van den Berghe (45) en Rune Mathieu (47) vrijwel samen over de meet na een sterke prestatie. Ook Febe Degrande (40) liet zich niet kennen met haar prestatie tussen de 71 deelnemers bij de meisjes.

De eer van de vikingen bij de tweedejaars jongens moest verdedigd worden door Lars Van der Leene en hij slaagde er in om als eerste over de meet te komen, met nog een 20tal meter overschot op de nummer twee van het pak, zo liet hij maar liefst 70 andere lopers achter zich, een puike prestatie!

Tot slot was bij de tweedejaars meisjes de eer voor Alessandra Vermote (9), Cato Marlier (18) en Flore De Rijcke (37) weggelegd om het blauw-Geel te vertegenwoordigen tussen de 59 deelneemsters.

Een heel erg mooie prestatie van alle atleten die onze clubkleuren in het hart dragen! Op naar de volgende cross waar we wederom het beste van onszelf zullen geven!