Veldloop in Zele – 24/11/19

De wedstrijden volgen elkaar snel op deze tijd van het jaar. Een aantal atleten koos dan ook voor een trainingsweekend. Zij die wel aan de start stonden in Zele, gaven het beste van zichzelf, wat resulteerde in puike prestaties en zélfs 2 overwinningen voor het Riems Vikingenteam.

18 cadetten meisjes met daarbij 3 geel-blauwen Riem-atletes namen de start. Lisa Van Bossche nestelde zich in de kop van de wedstrijd en zag haar strijdlust beloond met een mooie 4e stek. Eerstejaars Kiara Moens wist ook nog een top-10 plaats te veroveren en liep als 7e over de meet. Jana Van der Leene besloot haar wedstrijd als 16e.

Met 28 werden de cadetten jongens op gang geschoten. Liam De Smet veroverde een mooie 7e stek en kon zo terugblikken op een geslaagde wedstrijd. Eerstejaars Xylian Meyvaert-16e en Tibo Welvaert-20e verbeteren wedstrijd na wedstrijd.

‘Ik ga voor het podium’, klonk het woensdag nog bij Mieke Suys. Ze zou immers deelnemen aan de gezamenlijke wedstrijd scholieren en dames W50. En ze hield woord. Tussen de scholieren in werd ze duidelijk de beste in haar categorie waarbij ze de 2e met 15 sec. het nakijken gaf.

In de gezamenlijke wedstrijd junioren, senioren en masters W35-40-45 stonden 35 atletes aan de start. Niet echt veel, maar we tellen wel 8 Geel-blauwe Riem-atletes! Juniore Deborah Wuestenbergh eindigde als 6e van de 7 atletes. Bij de seniores pakte Sarina Balcaen een 8e stek en werd Ellen De Wever 14e. 15 senioren vinden we terug op het uitslagenblad. Na 2 tweede plaatsen was het nu helemaal raak voor Petra Bruggeman. Zij haalde het na een heel knappe wedstrijd. Een 6e plaats was er dit keer voor Carine Van Hulle, die er al een mooie seizoensstart heeft opzitten. En wat gezegd van Evy Willens die met een 11e plaats aan de haal ging, net voor Lore De Roo op stek 12 en Stephanie De Rijcke met een 14e plaats.

Bij de heren was er de gezamenlijke wedstrijd scholieren en heren M50. Daan Bostyn die een tijdje aan de kant moest wegens kwetsuur zag zijn inspanningen beloond met een top 10-plaats, als 9e, waarmee hij slechts 2 leeftijdsgenoten liet voorgaan. Bij de heren M50 liep Ronald Descamps naar een 15e plaats op 17 deelnemers.

Dit keer stond er ook een korte cross voor heren op het programma. Evert Verdegem wast de snelste Riem-atleet met stek 9. Brecht De Meulenaere bereikte als 18e de aankomst. Mathias Van Herreweghe-26e, Thimon Van Herreweghe-37e en Bavo Laureyns-41e maakten het Riem-succes compleet. 47 atleten bereikten hier de aankomst.