Kerstcross vanaf Cadet

126 atleten van AS Rieme namen de start op onze Kerstcross. Met de volksloop en de kangoeroes erbij hadden we iets meer dan duizend deelnemers.

Bij de cadetten meisjes waren er 42 deelnemers. Lisa Van Bossche liep goed mee voorin en werd knap 5e. Lise Mussely mag terugblikken op een goede wedstrijd en werd 10e. Julie Ornelis was nog maar net terug van skireis en mag dus zeker tevreden zijn met haar 11e plaats. Alyssa Potie liep haar beste cross van het seizoen en werd 12e. Kiara Moens is ook goed op dreef en kwam als 17e een. Lina Baeke is weer gemotiveerder dan ooit en pakte een knappe 18e plaats. Ilona Potie werd mooi 23e en Dina De Saedeleer liet als 26e ook nog een heleboel atletes haar hielen zien.

Bij de cadetten jongens waren we met z’n vijven. Liam De Smet deed het als 8e heel goed. Xander Sesselle liep als 13e binnen en dat was drie plekken beter dan Niels De Pauw die 16e werd. Xylian Meyvaert kwam als 20e aan en Ferre Danschutter behaalde een degelijke 33e plaats. (45)

Normaal loopt Flore De Wispelaere geen wedstrijden maar voor de Kerstcross maakte ze graag een uitzondering. Moedig strijdend haalde ze als 23e de finish. (24)

Bij de jongens scholieren ging het er spannend aan toe tussen de Riemenaren. Joren De Wispelaere liep zijn eerste cross van het seizoen na een enkelblessure. Hij werd mooi 10e in een wel heel erg sterk deelnemersveld. Daarachter streden Rune Baeke, Daan Bostyn en Kilian Moens om de onderlinge plaatsjes. Rune wrikte zich in de laatste ronde los en liep als 14e over de streep. Daan werd 16e en Kilian vonden we op plaats 18 terug. Niels Van Landeghem had veel stress en dat durft hem parten te spelen. Hij werd dit keer 33e. (41)

Bij de juniores telden we slechts een vertegenwoordigster. Deborah Wuestenbergh weerde zich kranig maar kon de 9e en laatste plaats niet ontlopen.

Onze seniores waren met z’n vijven. Katrijn Vande Riviere was sterk gestart en deed daarmee het peloton meteen uitdunnen. Ze liep lange tijd tweede maar werd in de laatste halve ronde nog bijgehaald. Toch mocht ze in dit selecte gezelschap nog als 3e het podium op. Lien Langeraert liep een van haar sterkste crossen en behaalde zo een 11e plaats. Katrijn Van Hoecke deelde haar race goed in en eindigde op een knappe 14e plaats. Ellen De Wever deed het als 21e eveneens niet slecht en Sarina Balcaen sloot de Riemse rangen als 22e. (25)

Traditiegetrouw waren ook onze masters dames goed vertegenwoordigd. En dat is een understatement want met zijn twaalven maakten ze meer dan een derde van het deelnemersveld uit. Petra Bruggeman liep zeker een van haar beste wedstrijden van deze winter en werd 3e. Liesbeth De Vos deed het als 6e eveneens uitstekend. Nadia De Rycke en Mieke Suys en  vochten een wedstrijd in de wedstrijd uit en werden respectievelijk 8e en 9e. Joke De Vreese zagen we als 12e binnenlopen, Carine Van Hulle werd 16e, Marijke Van Bossche 17e en Veerle Van Campenhout 22e. Christine De Roose kreeg plaats 24 toegewezen en Lore De Roo kwam als 25e aan. Evy Willems passeerde als 26e door de finish en Stephanie De Rijcke, net hersteld van een geblokkeerde rug, werd 28e. (32)

Bij de seniores mannen was het lang geleden dat we nog eens drie deelnemers hadden. Ruud Naudts legde de 10km-lange cross als 27e af. Terug van weggeweest is Jorg Boeykens. Hij waagde zich aan de lange cross en deed dat als 30e lang niet slecht. Kevin Neyt toonde zijn moed en kwam als 35e aan. (35)

Bij de juniores waren er twee Riemse atleten. Brecht Neyt werd 11e van de 16 deelnemers. Joachim Bafort ruilde de indoorzaal even voor het veld en dat leverde hem een 14e plaats op.

De masters mannen waren met 85 atleten. Xavier Rondas was blij dat hij als 3e nog op het podium mocht. Marc Mechelinck was als 32e onze volgende viking. Freddy Van Landeghem was blij met zijn 45e plaats en Eric Claus was ook best tevreden dat hij als 57e binnenliep. Ludo Roegiers werd 61e, Frank Bekaert 66e, Ivan Vercauteren 77e en Ronald Descamps 79e.

Tot slot was er ook nog een korte cross voor de mannen. Die lokte een mooie 36 atleten. Evert Verdegem was onze eerste man op plaats 8. Brecht De Meulenaere volgde enkele tellen later als 10e. Mathias Van Herreweghe legde beslag op plaats 23 en dat was net voor een verbazend sterke Thibaut Temmerman. Bavo Laureyns was best tevreden met zijn 26e plaats en daar ging hij net Thimon Van Herrewege mee vooraf. Niels Van Bossche koos voor een keertje voor de korte afstand en werd 29e. Jens Baeke deed vooral mee voor de fun en voor de club en behaalde een 31e plaats. Thomas Vermeire was de allerlaatste atleet die op deze Kerstcross de finishlijn overschreed. Leuk en symbolisch dat dat net iemand van onze club was.