PK te Maldegem – verslag jeugd

Het beloofde een spannende strijd te worden vandaag op het PK in Maldegem. De Riemse atleten waren alvast klaar om zich voluit te geven en mooie prestaties neer te zetten.

De dag begon met regen, maar dat hield de jongste Riemse atleten niet tegen om zich voluit te geven en de blauw-gele kleuren in de verf te zetten!

De benjamin meisjes (°2012) gingen als eerste van start. Elise Van Parys zette een sterke prestatie neer en eindige opnieuw in de top tien op plaats zeven. Amélie Van Gelderen volgde op plaats 14 en Nimke Devos op plaats 27. Elene Van Damme werd 42ste op een deelnemersveld van 50. Wat een prestatie in een sterke reeks, meisjes!

De benjamin meisjes (°2011) werd vertegenwoordigd door Maud De Pauw die als 13de eindige op 57 deelnemers. Sterk gelopen, Maud!

Toen was het de beurt aan de benjamin jongens (°2012) die met Arne De Craene (28ste plaats) en Sep Degrande (44ste plaats) de Riemse kleuren verdedigden.

Bij de benjamin jongens (°2011) kwamen 5 Riemse atleten aan de start. Matteo Van Renterghem eindigde op een knappe 20ste plaats. Max Vereecke eindige net niet binnen de eerste helft op plaats 40. Jason Saey en Daan Raes kwamen uit op respectievelijk plaats 57 en plaats 67. Djavo De Pauw sloot het rijtje af op plaats 74. De Riemse vikingen hebben gestreden op een knap lastig parcours en deden dit supersterk!

Bij de pupillen meisjes (°2010) ging het trio Helena Keymolen, Febe Degrande en Famke Verhamme aan de slag. Ze deden dit op een fantastische manier door als 10de, 45ste en 57ste te eindigen binnen hun reeks van 60 deelnemers.

Bij de tweede reeks (°2009) werd AS Rieme vertegenwoordigd door zes Riemse atleten. Alessandra Vermote eindige op een 15de plaats, gevolgd door Marthe De Pauw op plaats 21 en Cato Marlier op plaats 23. Flore De Rijcke, Joline Traest en Arlieke Welvaert streden tot aan de finish en eindigden respectievelijk op plaats 47, plaats 52 en plaats 55 op een deelnemersveld van 63 atleten.

Bij de pupillen jongens (°2010) startten een grote groep van 82 atleten. Charles Van Daele greep net naast het podium en eindigde op een sterke 4de plaats. Thor Van Acker deed zijn uiterste best op dit PK en werd 42ste , gevolgd door zijn running mate Rune Mathieu die  als 59ste over de finish liep. Jullie toonden inzet en doorzettingsvermogen, jongens!

Bij de volgende reeks (°2009) loste Lars Van Der Leene de verwachtingen in door als eerste de finish te passeren. Proficiat met je overwinning Provinciaal Kampioen!

Bij de miniemen meisjes (°2008) eindigde  Inès De Windt in de top tien op een mooie 6de plaats. Lore Geerinckx werd 48ste.

Bij de tweede reeks (°2007) streden drie Riemse meisjes. Louis De Kesel (plaats 9) en Flore Vergote (plaats 10) eindigden net in de top tien. Britte Muylaert liet zich ook niet kennen en kwam uit op een knappe 27ste plaats.

En toen was het de beurt aan de miniemen jongens. In reeks 1 (°2008) werd Louis Van Daele provinciaal kampioen door vanaf het begin van de wedstrijd in eerste positie te lopen. Proficiat met je overwinning, Louis, je mag er fier op zijn! Miro De Smet werd 17de op 62 deelnemers. Mooi resultaat, Miro! Ook Jarre Verstraete willen we hier zeker vermelden. Hij keek uit naar deze wedstrijd want zette dit seizoen al puike prestaties neer! Een spike in de kuit besliste er echter anders over. Een snel herstel Jarre!

Bij reeks 2 (°2007) gingen 2 Riemse atleten van start. Helder De Baere eindigde op een sterke 12de plaats. Liam Van Bambost werd 41ste.

Aan alle atleten die de Riemse kleuren verdedigden op het Provinciaal Kampioenschap in Maldegem een dikke proficiat!!
Jullie toonden één voor één inzet en doorzettingsvermogen op een toch wel lastig parcours!

Tot binnenkort op een volgende veldloop!
Liesbet Timmermans

Een gedachte over “PK te Maldegem – verslag jeugd”

  1. Merci voor het mooie verslag Liesbet! En proficiat aan alle atleten. Super gedaan👍

Reacties zijn gesloten.