Veldloop in Lebbeke – 16/02

Een week voor het Belgisch kampioenschap veldlopen stond de veldloop in Lebbeke op het programma. Met alweer een mooie opkomst en tal van podiums,  mochten we spreken van succesrijke namiddag.

Bij de jeugdatleten was de deelname gering. Logisch ook, de dag ervoor namen 49 ben., pup. en min. deel aan de jeugdaflossing in Gent. Amber Baetens trok wel naar Lebbeke en pakte de 6e stek op 25 deelnemers bij de eerstejaars benjamins. Rune Mathieu eindigde als 27e bij de tweedejaars pupillen jongens.

Van de 25 deelneemsters bij de cadetten meisjes droegen er 7 de geel-blauwe Riemse clubkledij. Lisa Van Bossche en Julie Ornelis mochten na een sterke wedstrijd beiden het podium op, dit als 2e en 3e. Lise Mussely gaf ook al een prima indruk en pakte plaats 6, net voor eerstejaars Alyssa Potie. Even verderop liep Lina Baeke als 15e over de meet, voor Ilona Potie als 16e. Jana Van Der Leene bereikte als 18e de aankomst.

Bij de cadetten jongens vinden we 5 Riem-deelnemers terug in de uitslag met als eerste Riem-atleet Liam De Smet die een mooie wedstrijd als 5e besloot. Xander Sesselle bereikte hier net de top 10. Xylian Meybaert/17, Ferre Danschutter/21 en Tibo Welvaert/23 waren onze andere vertegenwoordigers.

Daan Bostyn toonde de afgelopen weken zijn steeds betere conditie bij de scholieren heren. Ook dit keer was het raak. Als 3e liep hij over de meet. Dat wordt uitkijken naar het BK!

47 dames stonden aan de start in de gezamenlijke wedstrijd junioren, senioren en masters dames. Eerste clubatlete werd Katrijn Van Hoecke als 7e, gevolgd door master Annelies Van Hoecke op een 14e plaats. Marijke Van Bossche heeft de goede form duidelijk te pakken. Als 22e werd ze 3e clubatlete. Even verderop werd Joke De Vreese 25e en seniore Lies Cauwels 35e.

In de gezamenlijke wedstrijd junioren en masters heren eindigde Freddy Van Landeghem 27e en werd Stijn Sesselle 34e.

In de korte veldloop heren werd Mathias Van Herreweghe 19e.

Ook op de lange veldloop mochten we supporteren voor 1 Riem-atleet. Bavo Laureyns liep een verdienstelijke wedstrijd en eindigde als 19e.

Een zege viel er te noteren bij de dames W50. Mieke Suys behaalde er overtuigd de overwinning en kreeg er Christine De Roose als 3e naast zich op het podium

Bij de heren M50 pakte Marc Mechelinck een top 5-plaats. Luc Dellaert werd knap 6e. Voor Edmond Helskens noteerden we een 11e stek. 28 lopers bereikten hier de aankomt.