Fakkelloop

De FAKKELLOOP op 11 NOVEMBER.

“Op zaterag 11 november wordt de Wapenstilstand na de Eerste Wereldoorlog herdacht. We staan even stil bij de gruwelijke oorlogen en uiten respect voor de vele slachtoffers en nabestaanden”

De voorbije jaren waren/zijn er oorlogsgebieden in verschillende werelddelen. Hierbij vielen/vallen duizenden slachtoffers, waaronder vele kinderen en onschuldige burgers.
De laatste wereldoorlog die ook ons land trof, startte meer dan 70 jaar geleden. Op het einde van de Tweede Wereldoorlog tijdens de zomer van 1944, werd Rieme, waar onze atletiekclub opgericht is, bijzonder zwaar getroffen door 3 luchtbombardementen. Bijna het volledige dorp was verdwenen en veranderd in een verschrikkelijk slagveld. Tweehonderd huizen en de kerk waren vernield en 30 onschuldige mensen kwamen om. Hiervoor is een herdenkingsmonument opgericht in Rieme.
Elk jaar nemen we deel aan de begeleide fakkelloop die start bij het monument in Rieme tot aan de kerk van Ertvelde. In Ertvelde wordt de fakkel geplaatst aan het monument bij de kerk.
Voor de jeugdatleten is deelnemen aan deze herdenking een middel om te tonen dat ook zij oorlog afkeuren. Samen met andere clubleden is dit een manifestatie om alle slachtoffers te herdenken die geleden hebben in de voorbije oorlogen. Traditioneel werkt onze club mee aan de fakkelloop op 11 november. Het deelnemen aan deze herdenking is een middel om te tonen dat we oorlog verwerpelijk vinden en dat we ook niet vergeten zijn dat er zoveel mensen geleden hebben in de voorbije oorlogen.
We durven hopen op een massale deelname, vooral door onze Jeugd.

  • De fakkel komt om 09u00 aan bij het Monument Burgerlijke Oorlogsslachtoffers te Rieme. Daarna wordt hij aan onze RIEME-atleten doorgegeven.
  • Iedereen die mee wil lopen komt rond 09u00 naar het monument te Rieme.
  • Voor de jongsten is er een aansluiting voorzien op het Aardeken rond 9u30.
  • Om 9u45 sluiten we aan met de fakkel (t.h.v. de kerk) bij de optocht, en vervolgens wordt de fakkel geplant aan het Monument der Gesneuvelden te Ertvelde.

Als afsluiter worden 2 drankjes per persoon aangeboden door het gemeentebestuur in café Het Oude Gemeentehuis.

Een gedachte over “Fakkelloop”

  1. Hopelijk zijn we met velen.
    Het is een middel om te tonen dat we oorlog verwerpelijk vinden en dat we ook niet vergeten zijn dat er zoveel mensen geleden hebben in de voorbije oorlogen.

Reacties zijn gesloten.

"Atletiek voor groot en klein"