AS Rieme 75 jaar

“Wat geen verleden heeft, heeft ook geen toekomst.
Wat geen wortels heeft, krijgt ook geen kruin.”

“De Gentenaar kondigde het in haar editie van 25 juli 1943 vol trots aan: die dag zou er een “heugelijke gebeurtenis” plaatsgrijpen die “zeer plechtig, kerkelijk en sportief” zou worden gevierd. Het ging die 25ste juli niet om feestelijkheden rond de oprichting van atletiekclub AS Rieme maar wel om een hulde aan voetbalclub V.V. Wilskracht Rieme-Ertvelde die zich in het seizoen 1942- 1943 tot Algemeen Kampioen van het Katholiek Vlaams Sportverbond Oost-Vlaanderen (KVS) had gekroond.

Een dag vol festiviteiten. In de namiddag zou het sportief gedeelte plaatsvinden met onder andere turndemonstraties en een “veelbelovende” atletiekmeeting. De notabelen van de gemeente waren in grote getale aanwezig: de Z.E.H. Claeys-Bouüaert, volksvertegenwoordiger D’Have, de heer Devijs, directeur van de Kuhlman-fabriek en de burgemeesters van Ertvelde en Assenede.
Na enkele turndemonstraties en de touwtrek competitie volgde dan eindelijk de langverwachte atletiekcompetitie (100m, 200m, 400m, 1.500m en kogelstoten) waar “athleten uit het gewest, alsmede deze van V.V. Wilskracht” aan deelnamen.

In ieder geval, het zien van al de atletische hoogstandjes moet zo aanstekelijk gewerkt hebben op onze “founding fathers” (“vader en zoon Smet, De Letter G. en De Martelaere”) dat ze diezelfde 25 juli 1943 beslisten tot de oprichting van een atletiekafdeling binnen voetbalclub AS Rieme.
Historisch is onze club sterk verbonden met de voormalige Kuhlman-fabriek, en cluboprichter Walthaire Smet had er naar verluidt een belangrijke functie.”

Onze banner kondigt het jubileumjaar aan!

En hier is … onze jubileum club-vouwtent


‘Onze oprechte dank voor de financiële ondersteuning van ‘Transport Mervielde nv’ bij de aankoop van deze prachtige jubileumtent.’
Deze vouwtent zal vooral dienst doen op onze organisaties, als beschutting van de juryleden aan de aankomst.
Daarnaast zal de tent ook tijdens onze evenementen worden gebruikt, en de tent is tevens een ‘reserve’ voor de verplaatsingen van onze (jeugd)atleten.

En wat gezegd van onze prachtige jeugdvlag!


Nieuws van Owen Malone (VAL):
“We zijn heel blij om te melden dat jullie mooie spandoek als winnaar uit de bus is gekomen op onze jeugddag, proficiat! Dit betekent dat jullie Spike mogen uitnodigen op één van jullie organisaties, uit een eerder bericht hebben we begrepen dat jullie voorkeur uitgaat naar de jeugdmeeting op zaterdag 2 juni. Ook leuk dat we hiermee jullie 75-jarig bestaan in de kijker kunnen zetten.

De opening van ons jubileumjaar met een ontbijtloop!


De viering van ons jubileumjaar werd op gang geschoten op zondag 15 april met een super gezellige ontbijtloop, en de inhuldiging van onze jubileumvlag.

Geen Viking zonder helm!

Rondhollen met een stoere Vikinghelm ter gelegenheid van ons 75-jarig bestaan? Dat kan!
Een kinderhelm kost €5. Deze voor de volwassenen, met vlechtjes, zijn te koop voor €8.

Viking alarm op de 75 jarige Kids’ Athletics!

Op woensdag 9 mei stond onze ‘Kids’ Athletics’ op het programma, dit keer in het teken van ‘75 jaar AS Rieme‘. Na de ludieke opwarming o.l.v. Luc Rondas, kregen de jongens en meisjes de opdracht de Vikingen-trainers aan de tikken.
Zo werden de ploegen verdeeld. Ook de mama’s, papa’s, broers en zussen voegden zich bij de ploegen.
O.l.v. van Vikings Noël, Hilde, Leonie, Jelle, Tine, Eva, Cecile en Petra werden 8 proeven afgewerkt : 75m hindernissenloop, 75 kaarsjes uitblazen, de Vikingenrun, logo-puzzelloop, AS Rieme viert feest, ‘Geel-blauw-clubkleurenloop, trainers werpen en jeugdvlaggenloop.
Na de afsluitende ‘Dikke Bertha’, mochten we aanschuiven voor de heerlijke frietjes met stoofvlees!

De Gemeente nodigt ons uit op het kasteel te Wippelgem

Het Evergemse gemeentebestuur wenste een delegatie van onze club ‘feestelijk’ te ontvangen.
Op vrijdag 18 mei werden we verwacht op het kasteel te Wippelgem.
Op 6 juni verscheen een groepsfoto van de receptie in het Nieuwsblad.

De Interregio Jeugdcup met Spike en ruime randanimatie!

Op zaterdag 2 juni kon de jeugd meedelen in onze feestvreugde. Onze Interregio Jeugdcup meeting was spectaculair met heel wat randanimatie!
Op het programma stonden o.a.:
– Een bezoekje van de VAL-mascotte ‘Spike’. Hij zorgde voor een wervelende opwarmingsshow.
– Een Vikingrad van fortuin waarbij iedereen een prijsje ontving.
– Een schmink- en grimestand.
– Een springkasteel.
Zoals jullie zien, er was voor ieder wat wils!

Een ‘spetterend’ clubfeest als afsluiter

Hoogtepunt van het jubileumjaar werd het spetterend clubfeest op zaterdag 1 december.
Het werd een fantastische avond. Heerlijke hapjes tijdens de walking dinner, de allerkleinsten die Sinterklaas mochten verwelkomen en als klap op de vuurpijl een magnifiek optreden van Never2Late. Zij zetten de tent letterlijk en figuurlijk in lichterlaaie!
Een avond om nooit te vergeten! Op naar de 100!

"Atletiek voor groot en klein"