Waar staat onze club vandaag ?

 

De mannen met de trainers in Ninove
Onze heren op de BvVl :  2de in 2014 te Nivove

Momenteel vertoeven de dames en de heren in de 2de Landelijke afdeling. De masters heren promoveerden recent naar 2de Landelijke.
Ook vandaag beschikt A.S. Rieme over veel talent zoals de rasechte veldloopsters Jolien Van Hoorebeke, Petra Bruggeman en Katrijn Vande Riviere, de halve fond- en fondlopers Gieljan en Martijn Baete, Steven De Wulf, Thomas Wytinck, Xavier Rondas, Arne Hutsebaut en de ‘sprinters’ Jelle De Mey, Arnout Patyn en Jonas Praet. Ook de ‘kampers’ weten zich te tonen met Belgisch recordhoudsters Céline Hofman , Sarah Van Hecke en Anton De Baets.

Sinds meerdere jaren weten onze atleten tal van podium plaatsen (109 in 2014) te verzamelen op Provinciale, Vlaamse en Belgische Kampioenschappen, en in totaal 37 titels in 2014.

De club telt actueel 330 leden met vergunning, waarvan een 220-tal jeugdatleetjes, hoofdzakelijk afkomstig uit Groot Evergem.

AS Rieme beschikt actueel over een 25-tal geschoolde en/of ervaren trainers, van Aspirant Initiators tot Trainers A (2).

Daarnaast beschikt AS Rieme over een uitgebreid jurycorps met een 20-tal gebrevetteerde juryleden, waaronder 2 fotofinish operatoren, een starter en een Internationaal ITO jurylid (2de hoogste graad in België).

De clubwerking rust op de schouders van een 12-tal goed functionerende commissies. Het Bestuur (10 leden) heeft vooral een adviserende rol, bekrachtigd de gemaakte afspraken in richtlijnen en ziet nauwlettend toe op de commissies i.v.m. de naleving van de afspraken.

Het dagelijks bestuur zorgt in nauwe samenwerking met de club- de training- en de jeugdcoördinator, voor een vlotte samenwerking binnen de club.

Als vrijwilligersvriendelijke club kunnen wij rekenen op een 170-tal vrijwilligers om allerhande clubactiviteiten te ondersteunen.

Als nevenactiviteiten organiseren we jaarlijks een nieuwjaarsreceptie, een ‘sportieve’ quiz, een frietfestijn, een club barbecue, een pannenkoekenfestijn, een mosselfestijn, een spaghettifestijn, het sinterklaas bezoek en een groot clubfeest.

Jaarlijks organiseren we een 3-daagse jeugdstage aan zee, een 7-daagse stage in Rosas (Spanje) en een 3-daagse duurloopstage in de Limburg.

Tijdens het zomerseizoen organiseren wij een 7-tal  officiële wedstrijden. Hiervan zijn er 4 specifieke jeugdwedstrijden, waar bij de 2 Kids Athletics de ouders eveneens worden uitgenodigd om deel te nemen, en dit met groot succes. In 2014 waren gemiddeld 25 clubs en 172 atleten aanwezig, en werden er gemiddeld 360 prestaties geleverd.

In de winterperiode organiseren wij een paar parklopen (op de Finse piste) en de Internationaal befaamde Kerstveldloop (in 2014: 56 clubs, 910 atleten in 23 wedstrijden).

"Atletiek voor groot en klein"