Lidmaatschap

Ledenbeheer, Adres wijziging, Aangifte ongeval, Familiaal nieuws:
Isabelle Bonne 09.344.21.06 – 0494/13.71.12 (na 18u00) bonisa AT telenet.be

Je hebt onze atletiekclub gevonden? Neem op voorhand best contact op met onze ledenbeheerder of kom tijdens de trainingsuren eens langs op de club.
Een bezoekje aan de website kan ook geen kwaad, je komt er alvast te weten wat het aanbod is en wie de verantwoordelijken zijn, handig ook om te weten bij wie je terecht kan als je een training wil bijwonen.

Daarna zal je wellicht enkele trainingen – een 3-tal – willen uitproberen alvorens je echt lid wordt. Ook tijdens de eerste trainingen ben je verzekerd tegen sportongevallen.

Vooraleer aan te sluiten neem je best eens onze privacyverklaring door. AS Rieme vzw verwerkt uw gegevens conform onze privacyverklaring.
Onze procedure voor de aansluiting van nieuwe leden vind je hieronder.

AANVRAAG STAMNUMMER, met VERGUNNING, voor nieuwe leden

 1. Volgende formulieren dienen afgehaald te worden in de kantine (of bij de trainer):
  • Aansluitingsformulier AS Rieme vzw.  Onder Tips vind je enige toelichting bij het invullen van het formulier.
   Of  je kan aansluiten via het elektronisch formulier op de website.

   • Opgelet: atleten met een andere nationaliteit dan de Belgische, die voor de eerste keer bij onze club aansluiten, kunnen slechts aansluiten via het originele VAL aansluitingsformulier dat ter beschikking is in de kantine. Zij dienen bovendien een bewijs van woonst (bv. ook een klevertje van het ziekenfonds) binnen te brengen.
  • Overschrijvingsformulier
 2. Of, je vult het aanmeldingsformulier in en je bezorgt het aan het secretariaat (Isabelle of Gaby).
  Of, het elektronisch formulier wordt automatisch naar jouw verzonden (email) , en je  ondertekent en bezorgt deze mail aan het secretariaat (Isabelle of Gaby).
 3. Je betaalt het lidgeld (liefst via overschrijving)
  • Je bent volwaardig lid van zodra het jaarlijks lidgeld betaald is.
  • Je bent verzekerd tijdens trainingen, wedstrijden, clubactiviteiten
  • Je mag (verder) gebruik maken van onze trainingsfaciliteiten
 4. Na ± 14 dagen kan je volgende zaken gaan afhalen in de kantine:
  • Een startnummer. Het startnummer is “het bewijs” dat je aangesloten bent bij onze club en bij de Vlaamse Atletiek Liga (VAL). De startnummer doet dus dienst als “lidkaart” en kan bvb gebruikt worden voor gratis toegang op wedstrijden waar je al dan niet deel neemt. Bij deelname aan wedstrijden dien je steeds het startnummer op te spelden. Voor veldlopen is dit steeds op de borst (of beter, op de “buik” zodat de sponsors zichtbaar blijven). Voor de korte loopnummers op de piste (60 t/m 400m) wordt het startnummer op de rug gespeld.
  • Een wedstrijd singlet (of topje, enkel vanaf cadet), verplicht te dragen bij deelname aan de wedstrijden.
  • Voor Kangoeroe t/m Scholier :
   2 ingangskaarten voor de Kerstveldloop (verstrekking tot datum organisatie, maximum 2 per gezin). Je kan deze gebruiken om je kinderen te vergezellen naar de Kerstveldloop, of, je mag ze gerust aan iemand anders geven (of verkopen) die interesse heeft om de Kerstveldloop te volgen op het terrein.
  • De aanvraag van een stamnummer, zonder vergunning, is gratis (bijvoorbeeld voor een steunend lid, een jurylid, een bestuurder …).

De (her)aanvraag van de VERGUNNING (startnummer en verzekering)

 • Om te mogen deelnemen aan de officiële wedstrijden moet je over een geldig startnummer beschikken. Het startnummer geldt als vergunning en vervalt jaarlijks op 31 oktober.
 • Vanaf begin oktober is het mogelijk jouw vergunning te vernieuwen en zo jouw nieuw startnummer te bekomen. Daartoe moet je ieder jaar een vergunningsaanvraag invullen.
  Of  gebruik makend van het Aansluitingsformulier AS Rieme vzw.
  Of je kan je vergunning aanvragen via het elektronisch formulier.
 • Bij het ondertekenen verklaar je het volgende :
  Ik verklaar de tekst met betrekking tot het preventief sportmedisch onderzoek gelezen te hebben
 • Voor een vergunning wordt er lidgeld betaald (zie rubriek Lidgelden).
  • De jeugd, Ben t/m Min, kan in aanmerking  komen voor een lidgeldkorting.
  • De meeste mutualiteiten doen een tussenkomst in het betaalde lidgeld.
 • Ook om te mogen deelnemen aan de trainingen is een ongevallenverzekering verplicht, wat automatisch wordt geregeld via de toekenning van een vergunning. (zie ook Aangifte van een sportongeval)

2 gedachten over “Lidmaatschap”

 1. Beste,
  Ik trachtte wat info te verkrijgen voor inschrijving van mijn zoontje van 8 jaar. Ik stuurde naar de trainster Petra De Kock maar kreeg mijn mail in return. Wanneer vind ik het secretariaat open voor een inschrijvingsforumulier? Of kan ik hem gewoon laten komen naar training. Zijn er trainingen in de grote vakantie?
  Mvg,
  Ineke

  1. Ineke,
   Bedankt voor de interesse in onze club!
   Jouw zoontje mag gerust een kijkje komen nemen en eens meetrainen met de groep. Er mogen 3 proeftrainingen meegevolgd worden vooraleer je inschrijft. De 1ste maal kom je best iets vroeger voor de kennismaking. We verzamelen aan de kantine van de atletiekpiste.
   In het zomerseizoen (vanaf het zomeruur) gaan de clubtrainingen door op maandag- en woensdagavond, telkens van 18u30 tot 20u00.
   Tijdens het winterseizoen (vanaf de overgang naar winteruur) gaan de trainingen door op woensdagavond (voor iedereen) en op vrijdagavond (enkel voor wedstrijdatleten).
   Bij de jeugd (dat is tem. miniem, +/- 12 jaar), worden alle takken van de atletiek getraind. Wij willen immers een brede basis aan bewegingsvaardigheden leggen en de atleten dus zo breed mogelijk laten ontwikkelen. Vanaf het moment dat ze cadet worden, vanaf 13 jaar, kunnen de atleten een keuze maken voor 1 bepaalde discipline.
   Indien er nog vragen zijn, stel ze gerust!

   Groetjes,
   Gaby Dauwels

Reacties zijn gesloten.

"Atletiek voor groot en klein"